Планът за възстановяване и развитие, по който се очаква България

...
Планът за възстановяване и развитие, по който се очаква България
Коментари Харесай

Цонев иронизира: Урсула казала, че вървим със свръхзвукова скорост

Планът за възобновяване и развиване, по който се чака България да получи над 12 милиарда лева, да бъде признат до седмица при визитата на шефката на Европейската комисия у нас Урсула фон дер Лайен, чакат от ръководещото болшинство.

“Планът за възобновяване и развиване трябваше да бъде импортиран от ГЕРБ. Те нямаха храброст да го внесат и не го направиха. Ние взехме решение да наложим наши политики в проекта, а положителната вест е, че всичко, което зависи от държавното управление, е свършено и топката е в Брюксел сега. Очакваме до седмица посещаване на Урсула фон дер Лайен в България, където се надяваме да бъде оповестено подписването и неговото приемане”, разяснява пред публицисти в Народното събрание депутатът от “Продължаваме промяната” Настимир Ананиев.

" Ние от Движение за права и свободи казахме, че проектът отново ще бъде върнат и е нереално да считаме, че ще бъде признат. Историята с проекта е доста забавна. Опираме отново до фиксациите. Планът можеше и трябваше да бъде импортиран още предходната година и тогава щяхме да имаме и предплатена сума, щяхме да имаме и утвърждение дейности. За страдание, те не го внесоха, тъй като трябваше някои планове за бъдат готови, да вземем за пример за батериите, за фотосоларите, за изключването на водорода. Говорят за декарбонизация, а изключиха водорода от проекта ", възмути се обаче Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Той настоя, че в случай че не е бил лобизмът в интерес на избран бизнес, сме щели да имаме проект. Затова и България сама си отлагала приемането му - вкарвали се нови и нови планове, както и такива, които не дават отговор на изискванията, като този за батериите, даде образец зам.-шефът на придвижването.

" От Европейска комисия ни споделят учтиво " не ". И през вчерашния ден Урсула " ми сподели да туитна, че вървим с съвършена скорост ". Повече от съвършена е - свръхзвукова ", иронизира той министър-председателя Кирил Петков.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов пък бе безапелационен, че неколкократното връщане на проекта от страна на Европейска комисия е " оценка на качеството и тя очевидно не е добра ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР