"Планът за възстановяване е толкова широк, че той е почти

...
"Планът за възстановяване е толкова широк, че той е почти
Коментари Харесай

Икономист: Планът за възстановяване е като втори бюджет

"Планът за възобновяване е толкоз необятен, че той е съвсем като бюджета, все едно е втори бюджет "

Това уточни в ефира на икономистът от Института за пазарна стопанска система Петър Ганев.

По думите му в него има голям набор от планове, само че казусът е, че се не помни, че Планът въпреки всичко е за възобновяване от пандемията от COVID-19.

„ Целта на проекта е въпреки всичко да да подкрепи възобновяване от пандемията. Вчера излезе новата прогноза за стопански напредък, която демонстрира, че на процедура след войната в Украйна този напредък пада от над 4 пункта на 2 процентни пункта. Така, че тези пари могат да послужат за по този начин да побутнат икономическия напредък. Въпросът е обаче по кое време действително ще стартираме да изпълняваме тези планове ", означи Петър Ганев.

По думите му въпросът е по кое време действително ще стартираме да изпълняваме тези планове. Огромен интерес има към плановете в енергетиката, само че ще забележим до каква степен те ще имат действителен резултат, сподели той.

Според него сигурно са вероятни злоупотреби. „ Тогава, когато харчиш непознати пари за непознати цели, което е всяко харчене на обществен запас, било от бюджета било случая европейски средства или План за възобновяване, злоупотреби са вероятни. Въпросът е какъв ще бъде техният мащаб ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР