Планът за възстановяване дава значим ресурс, забавянето му беше оправдано“.

...
Планът за възстановяване дава значим ресурс, забавянето му беше оправдано“.
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Забавянето на Плана за възстановяване беше оправдано

„ Планът за възобновяване дава важен запас, забавянето му беше целесъобразно “. Това съобщи служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства  пред БТВ. По думите му държавното управление се е постарало да отбрани тези средства по най-хубавия метод.

Относно парите за бизнеса Пеканов разяснява, че те ще бъдат разграничени на две елементи – едните ще са под формата на грантове за компаниите, а другите като финансови принадлежности. „ Този метод би трябвало да се внедри в страната ни, с цел да има възвръщаемост “, сподели той. „ 2038 година е индикативна за излизане от въглищата. Темата е доста значима. Важно е в идващите години да намерим стабилно прехранване за хората в тази сфера. Тази дата ни оказва помощ, тя е част от тактиката “, разяснява Пеканов.
 Кабинетът одобри Плана за възобновяване, показват го пред Европейска комисия в петък Кабинетът одобри Плана за възобновяване, показват го пред Европейска комисия в петък
Служебното държавно управление одобри Плана за възобновяване и резистентност, който на следващия ден ще бъде показан и пред Европейската комисия. Това съо...

По думите му хубостта на Плана за възобновяване е, че няма по какъв начин да се отметнат от дълготрайната визия за страната ни, тъй като бъдещите кабинети рискуват да изгубят средствата. На въпрос какви са проектите му откакто завърши с политиката, Пеканов не даде безапелационен отговор. „ Иска ми се да се върна в университета, само че когато би трябвало да се приложат верните политики, човек би трябвало да поеме отговорност “, сподели Пеканов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР