Планът за възстановяване беше готов на 99% през април 2021

...
Планът за възстановяване беше готов на 99% през април 2021
Коментари Харесай

Мариците ни и матриците ни

Планът за възобновяване беше подготвен на 99% през април 2021 година Служебните кабинети на Кирил Петков и Асен Василев отхвърлиха да го внесат, тъй като желаеха да създадат промени, с цел да вкарат своята користна рожба – батериите. Новосформираният 45-и парламент наложи мораториум върху внасянето на Плана за възобновяване.
Обвинения против ГЕРБ, че не сме били внесли Плана за възобновяване са неуместни, те са към Кирил Петков и Асен Василев. Корупционната скица за батериите докара до затварянето на въглищните централи до 2026 година Това е точка 10 от Плана, в който се споделя, че въглищните излъчвания, на база тези от 2019 година, би трябвало да бъдат понижени с 40%. Само че „ Мариците “ през 2019 година са работили с доста по-малък потенциал спрямо други години. Намалявайки ги с 40% значи единствено едно – да бъдат затворени. Само и единствено да им мине концепцията с батериите, жертваха потенциала на „ Мариците “.
През зимния интервал близо 60% от тока за българските жители идва от „ Мариците “, в случай че ги затворим до лятото на 2026 година, значи, че би трябвало да внасяме ток, само че няма от къде. За страдание, когато се поемат такива задължения – мачът е свирен. Само постоянен кабинет може да беседва с Европейска комисия, с цел да получим опция за еластичност.

Даниел Митов, коментар във фейсбук
5 1 vote Рейтинг

Етикети: 48-и парламент Още вести  Промяна в премяната Лица Промяна в премяната 19 ное. 2022  А дърво за смяната? Анкета А дърво за смяната? 19 ное. 2022  Желязната Корни и Железния Айк Документирай мига! Желязната Корни и Железния Айк 18 ное. 2022 `guest` Име* Email `guest` Име* Email 0 Коментара
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР