Планът за управление на Национален парк Пирин трябва да има

...
Планът за управление на Национален парк Пирин трябва да има
Коментари Харесай

Планът за Пирин трябва да мине през екооценка, реши съдът

Планът за ръководство на Национален парк " Пирин " би трябвало да има екологична оценка. Това реши тричленният състав на Върховния административен съд. 
 Пореден митинг за Пирин, делото в съда през май  Щафетата за Пирин стигна до Министерския съвет, Ска Келер поздрави митинга (снимки)
През март 2017 година екоминистърът реши актуализацията на проекта за ръководство на Национален парк Пирин да не се подлага на екологична оценка и оценка за степента на влияние върху предпазените зони от Натура 2000, съвпадащи с границите на парка.

С решението си съдът анулира решението на екоминистъра Нено Димов, с което той разпорежда да не се прави екологична оценка на плана.

Съдът връща преписката на административния орган за ново изговаряне съгласно претекстовете на решението.

Решението на Върховен административен съд може да бъде обжалвано с касационна тъжба пред петчленен състав на Върховния административен съд в период от 14 дни.

Коалицията „ За да остане природа в България " заведе и второ дело за Пирин – обжалване на решението на държавното управление от декември 2017 година да отвори за строителство 48% от територията на Национален парк Пирин. Върховният административен съд е насрочил първото съвещание по делото за 14 май.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР