Планът за Пьотр Малаховски да спечели олимпийската титла в мятането

Планът за Пьотр Малаховски да спечели олимпийската титла в мятането ...

Малаховски отложи края на кариерата си с една година.


Планът за Пьотр Малаховски да спечели олимпийската титла в мятането на диск в Токио това лято и след това да направи последното си състезание в кариерата пред родна публика на мемориала “Камила Сколимовска” в Полша в началото на септември претърпя промени, след като Олимпийските игри в Япония бяха отложени с една година заради пандемията с COVID-19. Сега полякът реши да удължи и спортната си криера с една година.
View this post on Instagram
A post shared by Piotr Maachowski (@piotrmalachowski) on Mar 21, 2020 at 9:27am PDT

“Взех две много важни решения. Ще тренирам за Олимпийските игри в Токио 2021. Възнамерявам да се подготвя на 100 процента и да бъда наистина силен и опасен за съперниците си. Този сезон трябва да претърпя операция на дясното коляно. Трудно е за мен, но се надявам да се завърна по-силен”, сподели Малаховски пред TVP.
View this post on Instagram
A post shared by Piotr Maachowski (@piotrmalachowski) on Mar 20, 2020 at 2:49pm PDT

36-годишният поляк има участия на три олимпиади, в които се е качвал на подиума два пъти. Той спечели сребро в Пекин през 2008 г., а след това още веднъж завърши втори на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 г.  
Малаховски има два спечелени сребърни олимпийски медала, но само един е негово притежание в момента. Той продаде отличието си от Рио де Жанейро 2016 на търг, за да съберe пари за младо момче, което беше диагностицирано с рак.

Източник: sportal.bg