Планът за Пьотр Малаховски да спечели олимпийската титла в мятането

...
Планът за Пьотр Малаховски да спечели олимпийската титла в мятането
Коментари Харесай

Малаховски отложи края на кариерата си с една година

Планът за Пьотр Малаховски да завоюва олимпийската купа в мятането на диск в Токио това лято и по-късно да направи последното си съревнование в кариерата пред родна аудитория на мемориала “Камила Сколимовска” в Полша при започване на септември претърпя промени, откакто Олимпийските игри в Япония бяха отсрочени с една година поради пандемията с COVID-19. Сега полякът реши да удължи и спортната си криера с една година.
View this post on Instagram
A post shared by Piotr Maachowski (@piotrmalachowski) on Mar 21, 2020 at 9:27am PDT

“Взех две доста значими решения. Ще упражнявам за Олимпийските игри в Токио 2021. Възнамерявам да се приготвя на 100 % и да бъда в действителност мощен и рисков за противниците си. Този сезон би трябвало да претърпя интервенция на дясното коляно. Трудно е за мен, само че се надявам да се завърна по-силен”, показа Малаховски пред TVP.
View this post on Instagram
A post shared by Piotr Maachowski (@piotrmalachowski) on Mar 20, 2020 at 2:49pm PDT

36-годишният поляк има участия на три олимпиади, в които се е качвал на подиума два пъти. Той завоюва сребро в Пекин през 2008 година, а по-късно още един път приключи втори на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година
Малаховски има два извоювани сребърни олимпийски медала, само че единствено един е негово владеене сега. Той продаде оценката си от Рио де Жанейро 2016 на търг, с цел да съберe пари за младо момче, което беше диагностицирано с рак.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР