Планът за първите 100 дни е работещият, възможният и спасителният

...
Планът за първите 100 дни е работещият, възможният и спасителният
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Всички решения на кризите днес са в работещ парламент, мнозинство и правителство

Планът за първите 100 дни е работещият, вероятният и избавителният за България

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на срещата на левицата с кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова в София

За мен е чест, само че и отговорност да бъда лидер на партията в миг на предизвикателство, миг на отговорност, миг за смели хора, които могат да поемат кормилото на България и да преведат народа ни през сложните месеци, които ни чакат.

Днес не е време за празни обещания и популисти. Днес е време за работещи решения и за можещи хора да доведат тези решения до триумф за народа ни и за страната. Нашата партия е богата с такива хора и всичките ни листи в страната го потвърждават - икономисти и финансисти, адвокати и лекари, учители и предприемачи, земеделци и учени. Всички дружно, всеки със своите благоприятни условия да помогнем на страната и на народа си.
Връхлетяха ни дружно три рецесии и ние имаме три решения. Три рецесии, три решения, номер 33 в интегралната бюлетина " Българска социалистическа партия за България ".

Връхлетяха ни дружно здравна, енергийно-икономическа и обществена рецесия и отговорът на тези рецесии са нашите работещи решения в Плана за 100 дни ръководство на страната. Силата на този План е в неговите създатели. Това не е кабинетен документ, това е проект за България, направен в стотици срещи, в диалози с хиляди хора, работодатели, синдикати, учени, служащи, земеделци. Заедно с тях направихме този План. Той е вероятният и избавителният за България. Но с цел да стане факт, най-голямото предизвикателство пред нас е парламент, устойчиво болшинство и постоянно държавно управление. Защото през днешния ден не е време за партийци, през днешния ден е време за държавници.

Не е време за популизъм, а за отговорност и за храброст. Хората, които ще поемат ръководството на страната, ще понесат доста тежести, доста удари, само че ще останат в историята, в случай че съумеят да преведат България и хората през компликациите. Вярвам, че ние от " Българска социалистическа партия за България " сме тези хора - виновни, смели, знаещи и можещи.

Днес се чуват отзиви, че и идващият парламент ще бъде раздробен, че няма да може да се направи държавно управление и че през март месец още веднъж ще сме на избори. Сигурно Народното събрание ще бъде пъстър, несъмнено ще бъде и сложен, само че ние, които бяхме в 46-то Народно заседание, знаем по какъв начин да се работи в подобен парламент. Ние бяхме тези мъдрите, спокойните, диалогичните, държавниците, съответните и рационалните.Такива ще бъдем и на 15-ти ноември - виновните държавници, които осъзнават компликацията на момента и осъзнават своята мощ. Тя е в нашата експертиза, подготвеност и можене и това е с помощта на цялата партия.

Ще подадем ръка на всеки, който е подготвен да приказваме за превъзмогване на демографската злополука, за здраве, което не е стока, за обучение, което дава качество, а освен количество, за стопанска система, която работи и обезпечава почтени приходи на българите. Всички решения на рецесиите през днешния ден са в работещ парламент, болшинство и държавно управление.

Защото единствено работещ парламент, болшинство и държавно управление могат да преизчислят всички пенсии следващата година, да усилят помощта от 120 лв. за идващите месеци, да създадат общинските лечебни заведения предпазени заведения, да обезпечат на бизнеса помощ, с цел да оцелее в рецесията, да подсигурява доходи в стопанската система и да не уволнява хора от работа.

Само работещ парламент може да понижи Данък добавена стойност на ток, парно, газ, храни. Само работещ парламент може да реши част от проблемите на младите с безвъзмездни медикаменти на децата до 14 година, с помощ на младите фамилии за второ и трето дете от 6500 лв..
Но дано не забравяме и смяната на досегашния модел на ръководство. Ние се борихме за нея. Изстрадана смяна от нашата партия. Последните 5 години всеки от вас е изпитал ударите на това ръководство и е положил изпитание то да бъде променено. Двете вървят ръка за ръка - смяна на досегашния модел, само че и вероятност, сигурност, непоклатимост и предвидимост на България и българския народ.
Успех и на добър час, за България!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР