Планът срещу COVID кризата е сериозно влошен и няма да

...
Планът срещу COVID кризата е сериозно влошен и няма да
Коментари Харесай

Семерджиев: Планът срещу COVID кризата няма да доведе до добри резултати

Планът против Коронавирус рецесията е съществено влошен и няма да докара до положителни резултатите. Мнението е на някогашния здравен министър доктор Илко Семерджиев.

„ Основният критерии в по този начин наречения от новите плановици „ мултифакторен анализ” е броят на интензивните кревати. Те настояват, че интензивните кревати би трябвало да бъдат водещият фактор. Това е най-тежкият фактор, по който можем да оценяваме развиването на пандемията”, изясни доктор Семерджиев по Нова ТВ.

„ Пропускаме основата на тази здравна пирамида – това е първичната здравна помощ, която се оказва от общопрактикуващите лекари. Вторият етаж е извънболничната здравна помощ. И този етаж го пропущаме. Третият етаж е болничната помощ. Има към този момент разкрити профилирани над 7000 Коронавирус кревати. Отиваме в клиниките по анестезиология, реанимация и интензивно лекуване. Пропускаме и тях. И отиваме непосредствено в интензивните легла”, разяснява Семерджиев.

Според него това значи, че ограничения ще се вземат чак в 3 и 4 фаза.

„ Вместо да се опитаме да се опитаме да запазим здравите, да не стигаме до хоспитализация, ние споделяме, че ще вземем ограничения, когато забележим, че интензивните кревати са пълни”, разяснява някогашният здравен министър.

Според него още при започване на пандемията е изработен неприятен избор. „ Всички лечебни заведения бяха превърнати в инфекциозни. Това докара до пагубни резултати. Превърнахме лечебните заведения в надали не дистрибутор на болестта. А е значимо всички, които боледуват, само че не са с Коронавирус, да продължат своето лечение”, изясни доктор Семерджиев.

Имаме свръхсмъртност от Коронавирус. От 39 644 единствено 7000 не са свързани с ковид.

Според него цялостен неуспех има при имунизирането.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР