Планът на здравните власти за справяне с пандемията е сериозно

...
Планът на здравните власти за справяне с пандемията е сериозно
Коментари Харесай

Д-р Семерджиев: Планът на здравните власти няма да има добри резултати

Планът на здравните управляващи за справяне с пандемията е съществено влошен и по тази причина резултатите от него няма да бъдат изключително положителни. Основният проблем е, че водещият фактор са броят на интензивните кревати. Това съобщи някогашният здравен министър доктор Илко Семерджиев пред Нова телевизия.

Според него това е последния и най-тежък фактор, по който би трябвало да се прави оценка пандемията, защото там тежестта на случаите е най-голяма и смъртността е над 60%.

„ Пропускат се доста стъпки и се отива най-сетне. Първичната здравна помощ – персоналните лекари са най-важното и първо ходило, по-късно е извънболничната помощ, следва болничната помощ, КАИЛ и чак тогава интензивните кревати, там числата се качват доста и до момента в който се вземат ограничения към този момент ще е късно “, разяснява Семерджиев.

Според него здравните управляващи са сбъркали и във връзка с разкриването на кревати в лечебните заведения, като той е безапелационен, че би трябвало да има „ чисти лечебни заведения “, в които да се лекува единствено Covid и да бъдат на регионално равнище.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР