Планът на Русия да увеличи въоръжените си сили едва ли

...
Планът на Русия да увеличи въоръжените си сили едва ли
Коментари Харесай

Лондон: Набирането на военни в Русия няма да окаже влияние върху войната

Планът на Русия да усили въоръжените си сили надали ще окаже въздействие върху войната в Украйна , обявиха от министерството на защитата на Англия.

Владимир Путин неотдавна подписа декрет за увеличение на военния състав на съветските въоръжени сили до над 1,15 млн. души - евентуално нарастване със 137 000 души.

Но от Лондон обявиха, че е малко евентуално това нарастване да усили бойната мощност на Русия - частично заради продължаващите загуби.
Указът на президента Путин бе публикуван на фона на акцията за набиране на военнослужещи.

Появиха се известия, че вербовчици даже посещават затвори, като дават обещание на пандизчиите независимост и пари.

Понастоящем Русия разполага с предел от малко над един милион военнослужещи и съвсем 900 000 цивилни чиновници.

В една от постоянните си актуализации за войната английското военно министерство съобщи, че не е ясно дали плануваното нарастване ще бъде реализирано посредством набиране на повече доброволци - или посредством увеличение на наборната военна работа.

Но всяко нарастване надали щеше да окаже въздействие в Украйна, като се има поради, че:

- Русия е изгубила десетки хиляди бойци
- набират се доста малко нови военнослужещи на контракт (т.е. без наборна военна служба)
- Наборните бойци не са механически задължени да служат отвън територията на Русия, съобщи МО.

Според западни публични лица към 70-80 000 военнослужещи са били убити или ранени , откогато Русия нахлу в Украйна преди шест месеца.

Когато нахлу в Украйна през февруари, Русия планираше къса и решителна война, само че украинската опозиция спря напредъка ѝ и през последните седмици и на фронтовите линии съвсем няма смяна.

Понастоящем руснаците на възраст от 18 до 27 години подлежат на наборна военна работа , макар че доста от тях могат да избегнат или да понижат периода на службата си - нормално една година - посредством медицински облекчения или като се запишат във висше образователно заведение.
Междувременно Украйна упрекна съветските войски, че през последното денонощие още веднъж са обстрелвали територията на атомната електроцентрала в Запорожие . Москва на собствен ред твърди, че украинските сили са атакували централата с дронове.

Ръководителят на украинския оператор на централата, Петро Котин от " Енергоатом ", предизвести, че в случай че ракетите попаднат в отработеното гориво, съхранявано до реакторите, може да бъде освободена радиация на локално равнище.

" В резултат на периодическите обстрели инфраструктурата на централата е развалена, съществуват опасности от приключване на водород и разпространяване на радиоактивни субстанции, а заплахата от пожар е висока ", съобщи Енергоатом в Telegram. На собствен ред локалните управляващи оповестиха, че съветската артилерия обстрелва украински градове от другата страна на река Днепър от територията на централата.

Днес украинската войска обстреля цех в окупирания от Русия град Нова Каховка в Херсонска област. Серхий Хлан, върховен украински чиновник в района, съобщи, че съветските войски го употребяват като военна база.

Би Би Си не е в положение да ревизира без значение изказванията на двете страни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР