Планът на Израел да построи хиляди нови домове в окупирания

...
Планът на Израел да построи хиляди нови домове в окупирания
Коментари Харесай

Незаконните планове на Израел за заселване на Западния бряг са изправени пред глобално осъждане

Планът на Израел да построи хиляди нови домове в окупирания Западен бряг е изправен пред необятно наказание от няколко страни, в това число някои от най-верните съдружници на Тел Авив.

Органът за обмисляне на заселническите региони на страната даде в сряда зелено позволение за близо 3500 нови противозаконни жилищни единици в окупираната палестинска територия, първото сходно утвърждение след войната на Израел против Газа, почнала на 7 октомври предходната година.

Израелските селища от дълго време се преглеждат като нарушаване на интернационалното право и спънка за палестинската държавност от интернационалната общественост. Длъжностни лица споделят, че последните градежи, планувани в Маале Адумим, Кедар и Ефрат, са възмездие за пукотевица през февруари против противозаконни заселници.

„ Враговете се пробват да ни навредят и да ни отслабят, само че ние ще продължим да строим и да се построяваме на тази земя “, сподели крайнодесният израелски министър на финансите Безалел Смотрич, отговарящ за гражданските въпроси на Зап...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР