Планът на Европейския съюз (ЕС) за набиране на повече данъчни

...
Планът на Европейския съюз (ЕС) за набиране на повече данъчни
Коментари Харесай

Съпротива в ЕС срещу новите данъци за технологичните гиганти

Планът на Европейския съюз (ЕС) за набиране на повече данъчни доходи от цифровите мултинационални компании се изправя пред първите спънки във връзка с неговата реализация, откакто по-малките страни членки на блока предизвестиха за икономическите резултати от сходен ход, оповестява.

Франция желае да полза компании като Гугъл и Фейсбук, стъпвайки върху данъчната основа върху оборота вместо върху облагата, с цел да увеличи данъчните доходи от цифровите компании, упреквани постоянно, че заплащат прекомерно малко налози в Европа.

Над една трета от 28-те страни членки на Европейски Съюз са подкрепили концепцията да се потърси бързо решение за данъчното облагане на интернет колосите по време на срещата на финансовите министри в Талин тази събота, 16 септември. Привеждането на сходна стъпка в ход обаче се нуждае от единодушието на всички страни членки.

„ Трябва да бъдем доста деликатни “, разяснява финансовият министър на Дания Кристиан Йенсен, предупреждавайки за рисковете, свързани с опцията доста новаторските компании да изоставен Европа след въвеждането на сходна мярка.

Всяко решение на Европейски Съюз се нуждае от световна поддръжка, с цел да се избегне понижаване на конкурентоспособността на Европа, счита финансовият министър на Люксембург Пиер Грамена.

Финансовите министри на Чехия и Малта обявиха, че данъкът върху оборота ще бъде механически сложен за осъществяване.

„Засиленото съдействие сигурно е правно вероятен вариант“, съобщи на конференция в края на срещата на министрите Валдис Домбровскис, вицепрезидент на Европейската комисия.

Целта на този стадий е да се реализира съглашение сред всички страни членки до края на годината, последвано от законодателни оферти през идната пролет, добави той. Комисията ще очертае други законови благоприятни условия за облагане на цифровата стопанска система през идващите дни.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР