Планът на британското правителство, търсещите убежище хора да бъдат изпращани

...
Планът на британското правителство, търсещите убежище хора да бъдат изпращани
Коментари Харесай

На Острова обявиха за законни спорните планове на Лондон да депортира мигранти в Руанда

Планът на английското държавно управление, търсещите леговище хора да бъдат изпращани в Руанда, е легален, постановиха двама съдии от Върховния съд на Англия. Това е победа за поддръжниците на противоречивата политика, съобщи Асошиейтед прес.

Но съдиите обявиха и че държавното управление не е решило задоволително добре събитията на лицата, които се е пробвало да депортира, с което дадоха сигнал, че предстоят още правосъдни борби преди който и да било от тях да бъде качен на аероплан към Източна Африка. За идващия месец е планувано в допълнение чуване и евентуално предстоят обжалвания на решението, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Няколко души, търсещи леговище, правозащитни групи и синдикат на граничните чиновници заведоха правосъдни искове, с цел да попречат на консервативното английско държавно управление да предприеме дейности по съглашението за депортации с Руанда, задачата на което е да спре прекосяването на мигранти през Ламанша в дребни лодки. Англия има намерение да изпраща някои мигранти в източноафриканската страна, където да бъдат обработени техните молби за приемане на леговище. Планът планува получилите леговище хора по-късно да останат в Руанда.

Правозащитни организации настояват, че е незаконно, неосъществимо и нечовечно хората да бъдат изпращани на хиляди километри в страна, в която не желаят да живеят. Те също по този начин показват неприятното положение на човешките права в Руанда, в това число обвинявания в изтезания и убийства на съперници на държавното управление.

Британското държавно управление твърди, че макар че през 1994 година в Руанда е осъществен геноцид, вследствие на който са убити повече от 800 000 души, от този момент страната си е спечелила известност за непоклатимост и стопански прогрес. Критици споделят, че стабилността е била реализирана с цената на политически репресии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР