Планът на баварските правителствени сгради задължително да се поставят кръстове

...
Планът на баварските правителствени сгради задължително да се поставят кръстове
Коментари Харесай

Планът на правителствените сгради в Бавария да се слагат кръстове си навлече критики

Планът на баварските държавни здания наложително да се слагат кръстове провокира гневни реакции от страна на опозиционни политици, а изтъкнат свещеник упрекна провинциалното държавно управление в двуличие, съобщи " Ройтерс ".

Консервативният Християнсоциален съюз, който ръководи с консерваторите на канцлера Ангела Меркел на национално равнище, е изправен пред съществено предизвикателство от страна на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " на изборите за парламент на провинцията през октомври.

Предложението на премиера Маркус Зьодер християнският знак да бъде подложен на всички държавни здания в провинцията съвсем сигурно ще бъде оспорено в съда поради нарушение на законите за религиозна индиферентност.

Зьодер обаче акцентира, че разпятието няма да бъде показвано като християнски знак, а като знак на идентичността на Бавария, най-богатата и консервативна немска провинция. " Искаме да дадем явен сигнал, че хората имат предпочитание да подчертаят своята еднаквост ", съобщи той.

Християнсоциалният съюз е изправен пред все по-голямо предизвикателство от страна на крайнодесните след траяло без спиране повече от 50 години ръководство на Бавария. Зьодер е под напън да покаже, че може да резервира позицията си, която трансформира партията му в мощен лобист за провинцията в държавното управление на Меркел в Берлин.

Според Алис Вайдел, съпредседател на " Алтернатива за Германия ", " християнският кръст се трансформира в избирателен аксесоар, до момента в който консерваторите отхвърлят да пазят главните ни полезности с действителни дейности ".

Дори и духовниците се изрекоха сериозно за проекта. " Много хора считат за провокация и двуличие метода, по който говорите за християнството ", разяснява свещеникът Буркхард Хозе.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР