План за вилно селище до Силистар няма, но вече 10

...
План за вилно селище до Силистар няма, но вече 10
Коментари Харесай

Кметът на Царево шокира Хекимян с вонящ проект до плажа Силистар

План за вилно населено място до Силистар няма, само че към този момент 10 години хората се бият там, с цел да стигнат до плажа. Това сподели пред камерата на бТВ кметът на Царево инж. Георги Лапчев.

След като водещият на „ Тази заран “ Антон Хекимян го пита дали ще има вилно населено място от 22 дка покрай Силистар, градоначалникът отговори, че не може да каже това.

„ Две са аргументите за решението на Общинския съвет. Едната е да се предотвратят възможни каузи към страната и към общината и другата е да се реши един 10-годишен проблем, обвързван с веднъж, тъй като хората се бият на него, с цел да стигнат до плажа. Достъпът е усложнен “, изясни инж. Лапчев.

„ Дали ще има строителство, не мога да кажа. Това зависи от институциите. Собственикът е оня, който би трябвало да има координиране с Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас, с поземлените комисии и когато даде документите, може процедурата да бъде приключена. Общината единствено дава старт, с цел да обезпечи достъп до плажа “, добави той.

„ Опитахме с регионалния шеф да прокараме трасе през държавния горски фонд, с цел да може да заобиколим парцела, само че Регионална инспекция за опазване на околната среда и Природен парк „ Странджа “ ни отхвърлиха. В реката няма по какъв начин да минават колите и по тази причина единственият вид за достъп до плажа е обвързван с частния парцел “, посочи Лапчев.

„ Спокойно си поговорихме с премиера. Казахме си, че незадоволително добре е пояснен въпросът на обществото “, добави той.

„ В Синеморец имаше сходен проблем. Твърдеше се, че има естествен парк, че се застроява плаж, а най-после се оказа, че той е на 2 км. Имаме решение на Върховния съд, с което е наказана страната и общината “, акцентира кметът.

„ План за застрояване на тези 22 дка с двуетажни вили няма. Има импортирано искане за пускане на процедура по обстоен организационен проект “, добави той.

„ Това е урбанизирана територия. Целта ни е да разгадаем този 10-годишен проблем. Концесионерът пристигна и сподели „ апелирам те, дано разгадаем този проблем “. Реалността се изкривява, по тази причина няма да работим по този проблем. Искахме от притежателя безплатно да даде на общината или на страната този сектор, с цел да може хората да минават “, съобщи Лапчев.

„ Това, което най-вече ме тормози, е че на няколко пъти притежателят е подканян да направи там свинарник. Моля се това да не се случи, тъй като тогава ще стоим в едно студио и ще обясняваме за какво хората са принудени да минават през кочина “, сподели още Георги Лапчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР