План за управление и развитие ще обсъждат днес от 11

...
План за управление и развитие ще обсъждат днес от 11
Коментари Харесай

Васил Терзиев и Борис Бонев предлагат: Трима души да се сменят като председател на общинарите

План за ръководство и развиване ще разискват през днешния ден от 11 часа кметът и общинарите от ПП-ДБ,, " Синя София " и " ". Той планува излаз за излинане от рецесията в столицата, която към този момент трети месец е блокирана без ръководител на Столичния общински съвет.

Трима души да се сменят като ръководител на общинарите, предлага проектът, който е подписан от и от " ".

Документът предвижда отпред на общинския съвет да се редуват Вили Лилков от " Синя София ", Иван Таков от и от ", написа 24 часа.

Първи отпред на СОС би трябвало да бъде определен Лилков, като неговият мандат ще е до април 2024 година Следващ отпред на общинарите от май до август ще е социалистът Иван Таков. би трябвало да е ръководител на СОС от септември до декември 2024 година Всеки от тях се ангажира авансово да подаде оставка от поста ръководител на общинарите на последното съвещание от месеца, в който изтича авансово уговореният му мандат, на последващо съвещание се избира идващият по ред.

Направена е обаче спогодба, че тройната ротация може да бъде заменена с различен механизъм, в случай че в София бъде образувана публична управническа коалиция.

На симетричен приинцип обединенията, които подпишат оферти План за ръководство и развиване ще си разпределят и председателските места в комисиите на СОС. Заместник-шефовете на общинския съвет обаче ще се излъчат от всички политически фракции в него. Пак всички обединения на симетричен принцип ще излъчат свои хора в надзорните препоръки.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР