План за драстично намаляване на автомобилния трафик в центъра на

...
План за драстично намаляване на автомобилния трафик в центъра на
Коментари Харесай

До 2022 г. в центъра на Париж вече няма да се движат автомобили

План за фрапантно понижаване на автомобилния трафик в центъра на френската столица до 2022 година е препоръчан от градския съвет.  Схемата ще ограничи прекосяването на моторни транспортни средства (МПС) в четири централни области, като вместо това, ще даде приоритет на велосипедистите, пешеходците и публичния превоз. Зоната с невисок трафик ще докара до " по-малко нечист, по-зелен, по-спокоен и по-безопасен град ", обявиха кметските управляващи, написа БГНЕС.
По време на пандемията Париж построи стотици километри велоалеи. Кметът Ан Идалго беше избрана отново предходната година най-много поради платформата за основаване на „ 15-минутния град “. Целта е да се улесни достъпа на жителите до магазини, учебни заведения и услуги в границите на четвърт час от вкъщи им, в случай че се движат пешком или с велосипед.
 На всяка секунда в Париж се наема велосипед На всяка секунда в Париж се наема велосипед
Всяка секунда във френската столица се наема най-малко по един велосипед, а парижани и туристи въртят педалите приблизително 19 минути и изминават...
Вече започва консултация по новия проект за основаване на централна пешеходна зона с жителите на Париж. И хората, и компаниите към момента ще имат право да карат в централната зона, само че директният трафик ще бъде неразрешен . Кметството на Париж разгласява препоръчана карта, показваща региона в центъра на града, където ще бъдат въведени ограничавания за трафика. Той се простира от Бастилията на изток до Тюйлери на запад и обгръща двата бряга на Сена, в това число част от Сен Жермен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР