План от три основни точки ще помогне на Украйна да

...
План от три основни точки ще помогне на Украйна да
Коментари Харесай

НАТО предложи план за постепенна интеграция на Украйна

План от три съществени точки ще помогне на Украйна да се причисли в обозримо бъдеще към НАТО. Това разгласи преди срещата на върха във Вилнюс генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг. Освен това съдружниците са приели да усилят финансирането за производството на нужните на Киев муниции.
Агресивната война на Русия против Украйна продължава да бушува. За 500 дни Москва носи гибел и опустошения в сърцето на Европа, пробвайки се да унищожи Украйна и да раздели НАТО. Нашата среща на върха ще изпрати ясно обръщение: съдружниците са обединени и експанзията на Русия няма да успее. На срещата на върха ние ще създадем Украйна още по-силна и ще изложим визия за нейното бъдеще. Очаквам водачите на страните членки да съгласуват пакет от три детайла, с цел да приближат Украйна до НАТО.
Йенс Столтенберг – общоприет секретар на НАТО 

Съвет НАТО-Украйна ще приготви и придвижи към пълноправно участие някогашната руска република, която сега води яростни боеве за своята независимост, самостоятелност и териториална целокупност.
Първо, ще договорим многогодишна стратегия за помощ, с цел да подсигуряваме цялостна оперативна съгласуемост сред украинските въоръжени сили и НАТО. Второ, ще надградим нашите политически връзки посредством основаване на Съвет НАТО-Украйна, и, трето, чакам водачите на страните членки да потвърдят, че Украйна ще стане член на Алианса и ще се обединим за това по какъв начин да я доближим до осъществяването на тази цел.
Йенс Столтенберг – общоприет секретар на НАТО 

На срещата на върха ще бъдат подхванати „ по-нататъшни огромни стъпки “ за „ подсилване “ на НАТО. Те включват „ три нови проекта за районна защита “ и „ слагане на 300 000 бойци в бойна подготвеност “.Двудневното събитие на 11 и 12 юли ще бъде най-значимото интернационално събитие, на което Литва е била хазаин, откогато стана член на Алианса през 2004 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР