План на датското правителство за ограничаване на броя на хората

...
План на датското правителство за ограничаване на броя на хората
Коментари Харесай

Дания активира план срещу паралелните общества от незападен произход

План на датското държавно управление за ограничение на броя на хората с " незападен генезис ", които може да населяват даден жилищен регион, има поддръжката на политическо болшинство, сподели вътрешното министерство, представено от ДПА.

Според него задачата е да се подсигурява, че " жителите с незападен генезис " няма да са повече от 30 % от хората в даден жилищен регион до 2030 година

Споразумението е предопределено да обезпечи на жилищните региони нужните принадлежности за реализиране на по-смесено население, в случай че има заплаха от формиране на редом общество.

При представянето на проекта преди три месеца министерството сподели, че в случай че доста имигранти с незападен генезис и техните потомци живеят в избрани региони, би се нараснал рискът от основаване на религиозни и културни паралелни общества.

Дания от дълго време е една от европейските страни с изключително строга миграционна политика. Това продължава и при държавното управление на малцинството на министър-председателката социалдемократ Мете Фредериксен. Тя завоюва парламентарните избори през 2019 година частично с помощта на своето заричане за строга имиграционна политика, което е много нетипично за социалдемократите.

Сега нейното държавно управление контракти новото съглашение с няколко демократични и консервативни партии, както и с дясната популистка Датска национална партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР