План Б е превключването от присъствено на . Целта от

...
План Б е превключването от присъствено на . Целта от
Коментари Харесай

Вълчев: Родителите да използват възможността за тестване на учениците

" План Б е превключването от присъствено на. Целта през цялото време на образователната година е най-много присъствено образование ", сподели министърът на образованието и науката.
Той заяви пред БНР, че при учениците от 1-ви до 4-ти клас има по-малко пропуски, в сравнение с в предишни години. " В предходните години има 1 седмица екскурзии, 2-3 седмици грипни ваканции. Тази година това го нямаше ".
Министър Вълчев уточни, че ще бъде триумф, в случай че се задържат до 80-90% в класните стаи до края на образователната година учениците от 1-ви до 4-ти клас.
Той предвижда след предстоящата трета вълна на епидемията да има усмиряване, " а и напролет ще има резултат от имунизациите ". Според него и процентът на имунизации измежду учителите ще се усили и дефинира предпазливостта като причина за недоверието във имунизациите измежду тази колегия.
" Не сме правили представително изследване, само че от диалозите, които сме водили, има една първична нерешителност, тъй като царува мнение, че не са задоволително тествани имунизациите, което, несъмнено, не е по този начин ", съобщи Вълчев.
24% от учителите са декларирали предпочитание за имунизиране, 5-6% са преболедували, уточни той.
" С министъра на опазването на здравето сме говорили, че спомагателен разход за тестване, който можем да си позволим, тъй като той не е дребен, би трябвало да бъде ориентиран към системата на образованието. Надявам се, че ще можем няколко пъти да тестваме учениците, моля към родителите да употребяват тази опция (да дадат единодушие – б.р.) ", съобщи Вълчев.
 Диян Стаматов: Почти година сме в отдалечен формат и всички се изморихме от този метод Диян Стаматов: Почти година сме в отдалечен формат и всички се изморихме от този метод
" Крайно време е да се върне присъственото образование ". Това съобщи шефът на 119-о СУ Диян Стаматов в предаването “Лице в лице&l...
313 учебни заведения са решили да удължат образователната година за разнообразни класове, заяви просветният министър.
Министърът на образованието изясни, че при строги ограничения може да се организира за учениците от 4-ти и 10-и клас присъствено: " Няма съображение да се чака, че през юни месец ще е по-лоша епидемиологичната конюнктура ".
Вълчев не посочи дали ще има отпадане на тематики от изпитите след 7-и и 12-и клас и прикани учениците да се приготвят, като учат всичко. " Правим крачки в последните години към трансформиране на изпитните въпроси, тематики и материали, с цел да бъдат ориентирани към меренето на умения. Това не допуска толкоз заучаването на тематики... Все отново се мерят познания, насъбрани за няколко години ".
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР