Пламна война за цената на таксито За увеличение на цените

...
Пламна война за цената на таксито За увеличение на цените
Коментари Харесай

Искат 1,50 за билет в градския транспорт

Пламна война за цената на таксито

За нарастване на цените на билетите и картите в градския превоз се заприказва и измежду превозвачите, които обслужват 29-те автобусни линии в Пловдив. Билетчето за автобуса не е променяно от шест години и сега е левче. Абонаментните карти за целия градски превоз за един месец са по 50 лв., преференциалните за възпитаници, студенти, пенсионери и инвалиди са 16 лв..

През последните години горивото нарастна фрапантно, има растеж на минимална работна заплата, като в това време автопаркът се обновява непрестанно, а това са вложения, които мъчно се връщат, акцентират превозвачите. В локалния отрасъл се приказва, че цените на преференциалните карти би трябвало да се усилят най-малко с два лв. и да станат 18 лв. на месец, а постоянният билет да се вдигне минимум на 1,20 лв. или на по-реалната му цена 1,50 лв..

В Община Пловдив най-малко на този стадий са безапелационни, че няма да разрешат повишаването на градския превоз. Замразяването на цените е обяснимо - следващата година са двойни избори - за Европейския парламент и за локалната власт - кметове и общински съветници. От администрацията отвръщат настояванията на превозвачите с мотив, че годишната субсидия от градския бюджет, която се заплаща на транспортните компании, е повишена през 2018-а с един милион лв.. Това значи, че превозвачите си поделят близо шест милиона. Отделно получават дотации от държавния бюджет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР