Пламена Цветанова встъпи официално в длъжност като зам.-главен прокурор при

...
Пламена Цветанова встъпи официално в длъжност като зам.-главен прокурор при
Коментари Харесай

Пламена Цветанова е третият зам.-главен прокурор, избран от Гешев

Пламена Цветанова встъпи публично в служба като зам.-главен прокурор при ВКП, оповестиха от прокуратурата. Досега тя беше член на Висшия правосъден съвет.

Тя бе назначена на 29 януари 2020 година от прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС). Пленумът на Висш съдебен съвет разгласи подадената от нея като избирателен член на Висшия правосъден съвет, оставка на 23 януари 2020 година

Припомняме, на 30 януари Красимира Филипова и Десислава Пиронева встъпиха в служба като заместник-главни прокурори. Пиронева към този момент управлява Върховната административна прокуратура, а Филипова е заместител при ВКП.

До 6 март заместител на основния прокурор е и Мария Шишкова, която подаде оставка в края на 2019 година, само че по молба на новия основен прокурор Иван Гешев остана до началото на март.

Другият заместник-главен прокурор е Борислав Сарафов, който е и шеф на Националната следствена работа.

На 18 декември 2019 Иван Гешев става основен прокурор, откакто Сотир Цацаров предварително освободи поста, определен за нов началник на Антикорупционната комисия. Като една от своите първи задания Иван Гешев разгласи сформирането на екип.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР