Пламена Георгиева - B-Girl Firebird е поканена като Wildcard за

...
Пламена Георгиева - B-Girl Firebird е поканена като Wildcard за
Коментари Харесай

B-Girl Firebird ще участва на световния финал на Red Bull BC ONE на 21-ви октомври в Париж

Пламена Георгиева - B-Girl Firebird е поканена като Wildcard за присъединяване на финала на най-престижното съревнование по брейк Red Bull BC ONE. Форумът ще се организира на 21.10 на стадион Ролан Гарос от 20:00ч. локално време. Това е и 20-тото юбилейно издание от основаването на Red Bull BC ONE.

Георгиева е поканена от световния екип уредници на Red Bull BC ONE за присъединяване непосредствено на финала на надпреварата, без да минава през квалификационната фаза. Тя ще се изправи пред 16-те най-хубави b-girls в света в битката за международната купа.

" За мен това е като сбъдната фантазия. Това е най-престжното съревнование по брейк и всеки желае да бъде там. Това е събитие от високо равнище. (...) Още не мога да допускам, че съм поканена. ", казва 16-годишната Пламена.

По-рано през април 2023-та година, тя печели първо място в напълно мъжкото съревнование Glory to Powermoves в Дрезден, Германия.

" Този жанр е един от най-трудните - силови придвижвания, разчитащи на скорост, инерция и акробатични детайли за осъществяване. Въртенето е единствено на ръце, краката би трябвало да са във въздуха непрекъснато ", сподели Христо Андонов, треньорът на Пламена.

Тя става първата жена, която побеждава в напълно мъжко съревнование по брейк. За сцената това е казус и борба, която ще остане в историята на този танц.

Пламена се занимава с брейк от 8-годишна, като наследява от майка си пристрастеността си към танците и музиката.

" Един ден я чаках да свърши подготовка и слушам музика и виждам - в една от залите някакви момчета вършат доста яки неща. Казах си - това е доста крепко и помолих майка ми да ги виждам. И от това едно гледане взех решение, че желая да върша същите неща ", казва Пламена.

" Много ме сграбчи. Просто залата, и хората, и треньорът - това ми е животът. Брейкът си ми е животът ", прибавя тя.

Пламена ще прекара седмица в Париж, където ще има опцията да участва на поредност от танцови работилници и лекции с имена като брейкърите Alvin и Lil G, хаус танцьора Kapela и международно известния фотограф Little Shao.

На 21-ви октомври в 20:00ч. локално време, B-Girl Firebird ще се изправи против най-дорите 16 девойки в решаваща 1в1 танцува борба за първото място.
Глобалният край на Red Bull BC ONE ще се организира на стадион Ролан Гарос, Париж. Зашеметяващото шоу събира на едно място едни от най-големите гении в историята на брейк танците.

ЗА RED BULL BC ONE

Red Bull BC ONE е световно 1vs1 брейк съревнование. Всяка година хиляди брейкъри се състезават за шанса да се показват на международния край.

С 19 международни финала, проведени в най-големите градове по света от 2004 година насам, Red Bull BC One има над 90 събития и стратегии допълнително от 28 страни.

Red Bull BC One е дом и на един от най-конкурентните брейк обединения в света - Red Bull BC One All-Stars.

Повече информация ще намерите на
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР