Пламен Тенев е роден на 13 юни 1995 г., в

...
Пламен Тенев е роден на 13 юни 1995 г., в
Коментари Харесай

Пламен Тенев: Надяваме се на мощна подкрепа в Бургас

Пламен Тенев е роден на 13 юни 1995 година, в Раднево. Защитникът е младеж на Берое Стара Загора, от където стартира и футболната му кариера. За последно игра за Царско село, защитавал е цветовете на Верея Стара Загора, Несебър и Спартак Плевен.

- Как стартира с футбола, спомняш ли си кой те заведе на стадиона?
- Започнах с футбола на 8–9-годишна възраст, откакто татко ми ме заведе на подготовка в школата на Берое. Тогава още усетих, че футболът ще стане значима част от живота ми.

- С Берое ли беше първият ти досег до професионалния футбол?
- Да, имах щастието да дебютирам в професионалния футбол с този тим. Бях на 17 години и влязох в групата за един мач от шампионата, против Миньор Перник, който спечелихме с 1:0. Един доста безценен за мен спомен.

- Как се стигна до прехвърлянето ти в Нефтохимик и елементарно ли взе решението да дойдеш?
- Трансферът ми стана факт с помощта на спортния шеф Недялко Москов, с който съм работил през годините и се разбрахме доста бързо. Взех решението елементарно, и съм благополучен, че съм тук.

- Отборът извършва в началото поставените цели. Ти по какъв начин виждаш цялостното показване досега?
- Да, в действителност задачите се извършват, само че това не ни успокоява. Знаем къде са ни проблемите и какво би трябвало да подобряваме. Работим върху пропуските си всеки ден и в случай че успеем освен да осъществим в началото заложения проект, а и да изненадаме прелестно с представянето си, както управлението, по този начин и публиката, тогава ще знаем, че сме на прав път. За в този момент демонстрираме спорни резултати, забележима е разликата сред игрите ни при семействата и гостуванията. Дано да успеем да преодолеем тази преграда.

- В последния кръг допуснахте тежко проваляне като посетители на ЦСКА 1948. Как видя ти този мач?
- Отборът на ЦСКА 1948 е изявеният любимец за първото място и е измежду най-хубавите тимове във Втора лига. Ние на собствен ред не играхме добре и резултатът го демонстрира. Ясно се видя за следващ път съмнението ни при гостуванията. Понякога обаче и шансът ни обръща тил даже когато имаме преимущество над съперника. Този мач към този момент е в предишното, взехме си нужните уроци и гледаме към идващия.

- Как се справяш със загубите? Какъв е методът ти на идната подготовка?
- След всяка загуба, а и победа, връщам лентата обратно и премислям грешките, които съм позволил. Разбира се, анализът на треньорите и техния прочит на обстановката, е най-съществен. Изслушвам деликатно техните забележки и корекции и, в последна сметка, още от идната подготовка се старая да спра да мисля за самата загуба, а да се концентрирам върху аспектите, които би трябвало да подобря. Старая се както да развъртвам самостоятелните си качества, по този начин и да вземам участие интензивно в израстването на тима.

- Какви са настроенията преди мача с Лудогорец 2 в сряда?
- Подготовката за мача протича обикновено. Треньорският щаб ни срещна със мощните и слаби страни на съперника. Имаме всички шансове да победим. Мисля, че в случай че излезем с нужната експанзия и мотивация няма да имаме проблеми.

- Това ще е последния мач на тима на стадиона в Созопол. Има ли наслада в съблекалнята по тази причина, че ще играете още веднъж в Бургас?
- Разбира се. Всички в тима сме радостни, че ще играем мачовете пред нашите почитатели. Бургас е футболен град и последователите заслужават да гледат обичания си тим вкъщи. Сигурен съм, че ще дойдат много хора на стадиона и се надявам да реализираме доста победи дружно. Бих желал да кажа на почитателите на тима, че разбирам досегашното им неявяване от мачовете и от тук нататък всички се надяваме на мощната им поддръжка в Бургас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР