Пламен Синков е новият председател на Апелативен съд – Бургас.

...
Пламен Синков е новият председател на Апелативен съд – Бургас.
Коментари Харесай

Апелативен съд – Бургас е с нов председател

Пламен Синков е новият ръководител на Апелативен съд – Бургас. Той беше определен след извършено събеседване и откакто членовете на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет гласоподаваха единомислещо " за “ неговата кандидатура.

Съдия Синков има над 23 години стаж в правосъдната система. Преминал е през всички равнища на кариерно развиване от младши арбитър, областен, областен и арбитър в апелативен съд. Бил е заместник-председател на Районен съд – Бургас, а от 2016 година е заместник-председател на Апелативен съд – Бургас и началник на наказателно поделение. С решение на Семеен кодекс на Висш съдебен съвет от 01.09.2020 година е избран за и.ф. административен началник на Апелативен съд – Бургас.

Кандидатурата му за ръководител е издигната от Общото заседание на съдиите при Апелативен съд – Бургас. В Концепцията си за стратегическо ръководство като претекстове за присъединяване в състезанието арбитър Синков е показал доверието и избора на Общото заседание на магистратите, както и дългогодишния си професионален опит на арбитър и на заместник-председател. Като част от управническия екип на институцията досега, декларира планове да резервира постигнатите позитивни резултати в работата на съда и да ги надгради, с ясното схващане, че за това са нужни общите старания на целия колектив.

По време на чуването пред членовете на Съдийската гилдия арбитър Синков очерта най-спешните за решение проблеми на Апелативен съд – Бургас - кадровата рецесия и несъразмерното натоварване на съдиите титуляри. Според него нужните дейности за едно положително административно ръководство следва да са ориентирани към: възстановяване на качеството и опазване на срочността на работа; транспарантно управление; ефикасна работа на съда и съдилищата в апелативния район; грижа и отговорност за колектива; непрекъсното повишение на квалификацията посредством образования на съдии и служители; обезпечаване на кадрова обезпеченост и усилване публичното доверие в активността на Апелативен съд – Бургас.

Членове на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, изказали поддръжка за кандидатурата на арбитър Пламен Синков за административен началник – ръководител на Апелативен съд – Бургас, го дефинираха като способен, умен и етичен магистрат със изчерпателен и виновен взор към всички проблеми в правосъдната система.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР