Пламен Николов от Има такъв народ получи мандата за съставяне

...
Пламен Николов от Има такъв народ получи мандата за съставяне
Коментари Харесай

Политиците за номинацията на ИТН: От несериозно до впечатляващо

Пламен Николов от " ИТН " получи мандата за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев и стана ясно, че точно той е кандидат-премиерът на партията. Веднага след изясняването на името на предлагания от Има Такъв Народ министър-председател не закъсняха и реакциите на останалите политически сили от 46-ото Народно заседание.

Посочването на претендент за министър-председател на България в последния миг е лекомислен политически акт, показаха в писмена позиция от партия ГЕРБ. Подобни дейности са белег за безапелационната некадърност на " ИТН " да носи отговорност , означават още от партията.

" Внимателно ще разясняваме кандидатурата за министър председател от страна на Има Такъв Народ. В момента заседава ИБ на Българска социалистическа партия , сподели пред БНР Кристиян Вигенин .

" Не сме сюрпризирани от тази кандидатура толкоз доколкото, че право на спечелилата партия е да уточни собствен претендент за министър-председател ", изясни той и добави: " До момента сме разискали с Има Такъв Народ политики и стратегии, по които сме се договорили, съвпаденията в нашите стратегии, упованията ни въпреки всичко да има задоволително явен ангажимент на бъдещото праивтелство да осъществя това, за което сме се договорили ".

По думите на депутата от Българска социалистическа партия се разисква опцията при започване на идната седмица Пламен Николов да бъде поканен на среща с парламентарната група.

Депутатът Румен Гечев също от Българска социалистическа партия уточни, че образованието на Пламен Николов е впечатляващо, само че не го познава.

Николай Хаджигенов от " Изправи се БГ! Ние идваме! " също съобщи, че не познавал Пламен Николов, само че съгласно него има шансове да бъде определено държавно управление.

" Ако детската градина внезапно скочи в 10-и клас, допустимо е да поумнеят политически в границите на седмица ", разяснява Хаджигенов в bTV.

Той разкри и че по-рано на среща сред " ИТН " и " Изправи се БГ! Ние идваме! " хората на Мая Манолова декларирали, че няма да поддържат спрягания от дни Петър Илиев за претендент за министър председател.

Председателят на обединението Мая Манолова пък съобщи задоволството си от целите, посочени от Николов при излизането му от президентството след връчването на мандата. `Изразявам удовлетворение, че 4 от целите съответстват с нашите, правя оценка позитивно, че Тошко Йорданов разгласи, че поддръжката от нас и Демократична България е значима за ИНТ, тъй като такова е упованието на българските жители - да има държавно управление на смяна а не на замяна ", сподели Манолова и посочи, че ще изчакат срещите с кандидат-премиера и неговите задължения за периоди за промени и обществени политики, както и имената на министрите, с цел да вземат извънредно решение дали ще го поддържат .

" Очаквам градивен разговор и цивилизовано отношение, в случай че имаме общи цели, ще намерим и общо решение ", означи Манолова.

Предложението за министър председател на Има Такъв Народ разяснява и Арман Бабикян от " Изправи се БГ! Ние идваме! ", който съобщи, че не може да се изрича за човек, който не познава. " Не мога да се изричам за човек, с чиято активност съм едва осведомен, от биографията му изказана от Тошко Йорданов - оставам с положително усещане ", съобщи Бабикян пред БНР и добави: " Това, несъмнено, не е изчерпателен взор към Пламен Николов, само че по този начин или другояче би трябвало да дадем толеранс и почитание към тежката задача и отговорност, с която се е нагърбил. Това, че не ни е прочут - мога единствено да кажа, че добре, че този претендент е заменен в последния миг и популярност Богу, че не е от спряганите имена. Това, че не е толкоз прочут, не е толкоз значимо, а по-скоро да се види дали той ще може да цивилизова диалозите в Народното събрание, които съгласно мен би трябвало да продължат ".

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов беше спестовен и съобщи, че е рано да се даде оценка за кандидатурата на Николов, защото активността на предходния парламент е била прекомерно къса.

" Очевидно изцяло чужд за нас сътрудник, приветлив човек. Рано е за какъвто и да е коментар, може би е малко тъжно за страната цялата тази работа ", беше първият коментар на Иванов.

Видимо сюрпризиран от предлагането за министър председател на Има Такъв Народ, той приказва и за 5-те целта на Николов за бъдещия кабинет. " Тези цели всеки жител може да ги разгласи ", съобщи той.

" Посочването на претендент за министър-председател на България в последния миг е лекомислен политически акт. Подобни дейности са белег за безапелационната некадърност на Има Такъв Народ да носи отговорност ", е позицията на ГЕРБ.

Малко по-рано служебният министър-председател Стефан Янев съобщи пред публицисти, че " би трябвало да се запасим с самообладание и мъдрост, с цел да може партиите в Народното събрание да свършат своята работа - България да има стабилно държавно управление, защото страната се нуждае от такова ". Той прикани партиите да бъдат поредни, тъй като в противоположен случай гласоподавателите, които са ги пратили в Народното събрание, ще ги глобяват на по-късен стадий.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР