Пламен Константинов не е селекционер на българския национален отбор по

...
Пламен Константинов не е селекционер на българския национален отбор по
Коментари Харесай

Пламен Константинов вече не е селекционер на националния тим

Пламен Константинов не е селекционер на българския народен тим по волейбол. Това съобщи самият той пред Дарик радио.

 „ В момента нямам повече продължаващ ангажимент към националния тим, занапред ще се водят диалози за продължение “, разкри Константинов за контракта си с националния тим, който бе за 1+1 години. Той води отбора ни тази година в мачовете от Лигата на нациите, Европейското състезание и Олимпийската подготовка за място на Игрите в Париж през 2024.

Константинов разяснява при какви условия би останал отпред на България: „ Зависи от доста неща, несъмнено, само че каквото и да се случва, който и да води националния тим, значимото е всички извикани състезатели да се явяват в националния тим и колкото и необикновено да звучи, този цикъл приключва след 12-те мача за Лигата на нациите 2024 “.

„ Основните задания, които бяхме начертали пред тима, не успяхме да ги осъществим в цялостна степен. Изиграхме една неуверена Лига на нациите, с доста ротации на състава. В последния шампионат съхранихме мястото си. Изиграхме едно доста нерешително Европейско състезание, където имахме по-големи упования. За страдание, не успяхме да разкрием капацитета на този тим там. Олимпийската подготовка бе най-хубавото нещо за това лято. От 7 мача изиграхме 1 доста слаб мач против Канада, само че всеки тим има право на подобен мач. В другите мачове можем да съжаляваме, най-много в мача с Аржентина, когато в първия и третия гейм имахме благоприятни условия да затворим геймовете, само че не успяхме да го сторим, което се оказа основното в крайното класиране “, установи Константинов като оценка на лято 2023.

„ Олимпийският цикъл и олимпийските квалификации приключват след последния мач от груповата фаза на Лигата на нациите. Колкото и да звучи необикновено, ние продължаваме да се борим за квота за Олимпийските игри в Париж. При серия от победи против към този момент класирали се тимове, които не се хвърлят в Лигата на нациите, към момента страницата е отворена. Независимо, че скочихме с 11 или дори повече след последната актуализация, ние към момента сме измежду тимовете, които могат да се борят за квота. Според мен всички би трябвало да играят до етапа на размененото посещение “, обясни наставникът, който се завърна в клубния си отбор в Русия Локомотив Новосибирск.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР