Пламен Гетов говори пред Тема: Спорт. Ето какво каза футболната

...
Пламен Гетов говори пред Тема: Спорт. Ето какво каза футболната
Коментари Харесай

Гетов: Какво да му гледам на нашето първенство? На футбола ни му трябва Сираков или Танев

Пламен Гетов приказва пред " Тема: Спорт ". Ето какво сподели футболната легенда:

Г-н Гетов, по какъв начин сте, гледате ли българските мачове, има богата телевизионна стратегия?

- Да ви кажа почтено, много-много не ги виждам. Предпочитам непознатите мачове, като дербито на Манчестър. Българското състезание съвсем не го следя. Какво да им гледаш? Недоволни от това, недоволни от това...

Не звучите по никакъв начин оптимистично, а идват празници. Виждате ли въпреки всичко вяра за българския футбол?

- Всеки път споделяме - изпращаме тази година и нека другата да е по-добра, а то едно и също. Шампионът еднакъв, играчите, тимовете ни в Европа, равнището на футбола. Въртим се в обаян кръг.

Жребият за баражите за Евро 2020 обаче като че ли дава очаквания за националния ни тим. Имаме ли шансове да се преборим с Унгария и след това с Исландия или Румъния?

- Съдбата ни намигна с жребия, само че зависи ние по какъв начин ще се подготвим. Ще оставим ли момчетата и треньорите на мира да работят. Или всичко ще бъде подвластно на борбата и интригите кой да става президент на БФС.
 Германия, Франция и Португалия против
Германия, Франция и Португалия против " лъвовете ", в случай че се класират за Евро 2020!

Безмилостен чоп за националите ни

Все отново Унгария не е кой знае какво чудовище...

- Така е, само че ние преди години бихме и Франция, и Германия. Но, в случай че лежим на остарели лаври, няма по какъв начин да стане. Момчетата би трябвало да си повярват и да употребяват този добър късмет.

Какво е мнението ви за решението на Ивелин Попов да се откаже и вярвате ли, че ще размишления?

- Ако се върне, ще бъде единствено от изгода. Той беше водачът на този народен тим. Стига обаче да го убедят да се върне. Но той си сподели в прав текст, че около Боби Михайлов на гърба на футбола ни са живуркали доста хора. Това приказва красноречиво за решението му. Може би това е и повода.

Какво би трябвало да се направи, че футболът ни да тръгне нагоре, кой да поеме ръководството му?

- За жал и аз не мога да ви кажа. Може би това, което долавям оттук-оттам, което се приказва е, че е извънредно време Професионалната футболна лига да поеме шампионата, да го управлява. Както и комисиите, a футболният съюз да си остане единствено с националните тимове, както е по света. Да е като шапка, само че да не се меси, а да си ръководи гарнитурите и плановете, които печели.
 Костадинов: Аз предложих Лечков да бъде освободен
Костадинов: Аз предложих Лечков да бъде освободен

" Михаил Касабов ръководи БФС, Боби направи доста "

Каква фигура би трябвало да стои на върха на пирамидата?

- На българския футбол би трябвало фигура като Наско Сираков или Лъчо Танев. Нямам визия какво му е желанието и на Митко Бербатов. Той също е задоволително влиятелен. Видяхме през седмицата къде и до какви хора беше на мача Манчестър Юнайтед - Тотнъм. Човек, който го почитат в Европа. Човекът, който ще ръководи, би трябвало да бъде разпознаваема фигура освен у нас. Голямо лице.
 Радостин Василев: Димитър Бербатов е съвършен за президент на БФС
Василев: Бербатов е съвършен за президент на БФС

" Любослав Пенев изчаква да види каква е обстановката сега "

Спартак (Плевен) Ви е една от най-болните тематики. Там какво се случва и за какво тимът е финален във Втора лига и заплашен от изпадане?

- Вече не се разправям със Спартак. Нямам никакви допирни точки с тях. След това, което направиха, когато не се явиха за мача в Монтана, аз действително завърших с това и не желая името ми да се употребява. Играчите и треньорите тогава отхвърлиха да пътуват в последния миг и всичко завърши. Как да не ми е болно за всичко това? Плевен е град с обичаи. Празнували сме 30 години А група, преди два дни и 100 години футбол в града. Дойдоха доста хора на това празненство. Уважиха се доста хора. Наско Сираков беше там. От БФС почетоха тържеството. За жал обаче към днешна дата сме на последно място във Втора лига и по този начин, както вървят нещата, следващата година отново ще бъдем в аматьорския футбол. Мечти и действителности доста, само че без помощта на страната, на общината такава, каквато би трябвало да бъде, няма по какъв начин да стане. По букви клубът се води ОФК, само че единствено се води. Общината оказва помощ, само че това е малко, не е задоволително. Явно толкоз са й опциите. Бизнесът в Плевен отсъства тотално от футбола... Всички се оправят, единствено за Спартак е мъчно.

На какво отдавате обстоятелството, че школи и одобрени тимове през годините като Спартак, Сливен, Добруджа и други сега едвам кретат, а в елита са клубове като Царско село и Витоша?

- Всичко опира до финансите. Щом има пари, ще има и футбол. Не са ли направени нещата по този начин, както би трябвало, няма по какъв начин да се случи.
 Христо Крушарски: Ако ще сменяме Михайлов с Бербатов, благодаря!
Христо Крушарски: Ако ще сменяме Михайлов с Бербатов, благодаря!

" Стига с тия митове и ветерани "

Лицето Иван Динов способства ли за " положителното " на футбола в Плевен?

- И той ни оправи по този начин професионално, че още не можем да се оправим.

Какво е мнението ви за Левски и работата на Петър Хубчев, с който сте играли на " Герена "?

- Там трябват футболисти. Трябва да има качество, с цел да се изправиш против Лудогорец и да ги спреш. Класни реализатори, а аз такива в Левски сега не виждам. Откъм подготвителен развой и дисциплинираност ще я докарат. Що се отнася до майсторството и играта, Хубчев е единствено до тъчлинията. Оттам нататък той мъчно може да промени нещата, без да има класни футболисти.
 Борисов: Лудогорец сподели по какъв начин един клуб да върви нагоре, в Левски е тъкмо противоположното
Борисов: Лудогорец сподели по какъв начин един клуб да върви нагоре, в Левски е тъкмо противоположното

" Футболът може да се устоя самичък, само че се желае работа "

Трудно и тази година ще имаме друг първенец от Лудогорец, по какъв начин се отразява това на футбола ни съгласно вас?

- О, не виждам някой да има някакви шансове да ги спре. Трябва да стане някакви знамение. За страдание в останалите клубове нищо не се трансформира в позитивна тенденция с цел да може да спрат Лудогорец. В Лoкo (Пловдив), който се показва добре този сезон, също я няма класата, няма го разнообразието.

Тотално ли прекъснахте връзките си с Лудогорец или поддържате връзки с някого?

- О, не. Няма с кого какви връзки да имам.

Ще забележим ли скоро умел реализатор на фаулове като вас, има ли някакъв лъч светлина в младите футболисти, които идват изпод?

- За страдание най-малко на този стадий не съм видял нищо забавно. Трудна работа. Все отново, с цел да не звучим доста песимистично, нека футболът ни да се оправи през 2020 година.
 Борисов: Лудогорец сподели по какъв начин един клуб да върви нагоре, в Левски е тъкмо противоположното
Борисов: Лудогорец сподели по какъв начин един клуб да върви нагоре, в Левски е тъкмо противоположното

" Футболът може да се устоя самичък, само че се желае работа "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР