Пламен Гетов е новият спортен директор на Спартак 1918 Варна,

...
Пламен Гетов е новият спортен директор на Спартак 1918 Варна,
Коментари Харесай

Официално: Пламен Гетов е новият спортен директор на Спартак Варна

Пламен Гетов е новият състезателен шеф на Спартак 1918 Варна, оповестиха от варненския клуб. Бившият национал е младеж на соколите, с които прави първите си стъпки в професионалния футбол. С 37 мача през 1977 до 1980 година той е не просто състезател, а същинска легенда, която е почнала своя път към величието на стадион „ Спартак “.

През своята кариера Гетов е играл за Спартак (Плевен), ЦСКА, Левски, както и за тимове отвън България като Портимоненсе (Португалия). С отличителните си осъществявания на свободни удари и невероятна голмайсторска дарба, той е бил коронован за голмайстор на „ А “ група в два сезона – 1984/85 и 1992/93, надлежно с 26 гола във всеки сезон.

Шампион на България с Левски през 1993 година и участник в исторически моменти на българския футбол, в това число полуфиналите на Купата на носителите на национални купи (КНК) с ЦСКА и Световното състезание в Мексико през 1986 година. Гетов е приет за най-хубав и най-техничен състезател през сезон 1992/1993.

С 286 мача и 165 гола в „ А “ група, Пламен Гетов е същински знак на триумфа и предаността към футбола. Неговият богат интернационален опит и визия за развиването на футбола ще допринесат доста за бъдещето на Спартак 1918 Варна.

" Добре пристигнал вкъщи,Г-н Гетов! Твоето спартаклийско семейство те чака с отворени прегръдки и религия в общите ни триумфи и бъдещи победи! ", написа още в известието на варненския клуб.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР