Пламен Гетов е новият спортен директор на ФК Спартак Варна.

...
Пламен Гетов е новият спортен директор на ФК Спартак Варна.
Коментари Харесай

Легендата Пламен Гетов стана спортен директор на Спартак Варна

Пламен Гетов е новият състезателен шеф на ФК Спартак Варна. Бившият национал е младеж на соколите, с които прави първите си стъпки в професионалния футбол.
Прочетете още
С 37 мача през 1977 до 1980 година той е не просто състезател, а същинска легенда, която е почнала своя път към величието тъкмо тук, на стадион „ Спартак “.

През своята кариера, Гетов е оставил неизгладими следи в българския футбол, като е играл за водещи тимове като Спартак (Плевен), ЦСКА, Левски, както и за тимове отвън България като Портимоненсе (Португалия). С отличителните си осъществявания на свободни удари и невероятна голмайсторска дарба, той е бил коронован за голмайстор на „ А “ група в два сезона - 1984/85 и 1992/93, надлежно с 26 гола във всеки сезон.

Шампион на България с Левски през 1993 година и участник в исторически моменти на българския футбол, в това число полуфиналите на КНК с ЦСКА и Световното състезание в Мексико през 1986 година, Гетов е приет за най-хубав и най-техничен състезател през сезон 1992/1993.

С 286 мача и 165 гола в „ А “ група, Пламен Гетов е същински знак на триумфа и предаността към футбола. Неговият богат интернационален опит и визия за развиването на футбола ще допринесат доста за бъдещето на ФК Спартак Варна.

Добре пристигнал вкъщи,Г-н Гетов! Твоето спартаклийско семейство те чака с отворени прегръдки и религия в общите ни триумфи и бъдещи победи, написаха от Спартак. 

Новият шеф на ДЮШ на Спартак пък е Иван Цветанов - Трите хикса, който беше шеф на школата на Ботев, както и треньор в няколко набора на Ботев. За последно той беше помощник-треньор в Крумовград. 



Иван Цветанов е новият шеф на детско-юношеската школа, както и старши треньор на втория тим на ФК Спартак Варна
Роден на 22 юни 1967 година в Бургас, Цветанов влиза в клуба с богат опит, както и с лиценз UEFA A, което го прави отличен избор за водене на нашия дублиращ отбор.

В кариерата си като треньор, Иван Цветанов е оставил дълбока диря в българския футбол, започвайки през сезон 1997/1998. Той е водил тимове като „ Странджа-Металург “, „ Космос “ Бургас, и е бил старши треньор на „ Черноморец “ и „ Нафтекс “ в „ А “ група, както и на „ Поморие “. Цветанов също по този начин е съдействал доста към развиването на детско-юношеския футбол, в това число в школите на „ Черноморец “, „ Нафтекс “, и „ Ботев “ Пловдив, където под негово управление младежки тимове са реализирали впечатляващи триумфи.

Като шеф на детско-юношеската школа на „ Ботев “ Пловдив, Цветанов е потвърдил своята дарба да развива млади гении и да реализира отлични резултати, в това число печеленето на Елитната юношеска група до 17 години за сезон 2017/2018 и Купата на БФС при набор 2002.

С това ново предопределение, ФК Спартак Варна декларира своята упоритост за развиване и триумфи освен на първия тим, само че и на дублиращия отбор, със засилено внимание към развиването на младите играчи. Добре пристигнал в фамилията на Спартак, Иван Цветанов, написаха от клуба.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР