Пламен Георгиев трябва да бъде незабавно отзован от поста генерален

...
Пламен Георгиев трябва да бъде незабавно отзован от поста генерален
Коментари Харесай

БОЕЦ настоява Пламен Георгиев да бъде отзован

Пламен Георгиев би трябвало да бъде неотложно отзован от поста общоприет консул на България във Валенсия и да бъде освободен от дипломатическа и държавна работа. Това приканват от гражданско придвижване БОЕЦ в своя позиция. От придвижването ще внесат публично искане до Министерски съвет за изтеглянето на Георгиев поради присъединяване в корупционни схеми, свързани с някогашните ръководещи.

" Не разбираме за какво новото държавно управление на " Промяната " по сходство на държавното управление на Бойко Борисов и служебните държавни управления на Радев продължава да държи Пламен Георгиев на държавната му хранилка във Валенсия, на която бе настанен точно от Буда и мафията, като признателност за службата му. Защо? Кому е необходим този позор? Кому е необходим този човек станал знак на корупция, слугинаж и прикриване на закононарушения и данни за корупция? Неговото премахване е въпрос на едно решение на Министерски съвет, което може да се случи за 15 минути. Без законодателни промени, без конституционно болшинство и тн. Нужна е единствено воля и увереност за Промяна. Къде е Промяната? ", пишат от БОЕЦ.

Ето и цялата позиция на БОЕЦ:

Повече от две години към този момент Пламен Георгиев – Пацо Терасата е общоприет консул на България във Валенсия. Той бе препоръчан за поста от Бойко Борисов, като премия за неговата " работа " в КПКОНПИ, където Георгиев спря всички сигнали за корупция и спор на ползи против Пеевски, Борисов, Горанов, Цветанов и бандата им. Припомняме, че първият сигнал до новата КПКОНПИ под управлението на Пламен Георгиев бе на БОЕЦ и касаеше неразбираемият генезис на средствата, с които Пеевски за няколко месеца от притежател на остарял „ Опел” стана мултимилионер с активи за десетки милиони в разнообразни компании и медии. Под натиска на БОЕЦ, П. Георгиев бе заставен да съобщи обществено, че " Пеевски е най-чистият в страната " и да приключи инспекцията. Пламен Георгиев е кадър на прокуратурата, като най-големият му професионален " триумф " е, че не видя името на Бойко Борисов в записите " Ало, Ваньо " при следствието по абсурда " Мишо Бирата ". Всъщност при следствието под управлението на Пламен Георгиев този запис изобщо не бе включен в инспекцията. За тези му умения да прикрива данни за корупция, Борисов и мафията го наградиха, като го направиха началник на антикорупционната комисия.

През 2019 година Пламен Георгиев още веднъж бе във фокуса на медиите и обществото. Скандала с Пацо Терасата избухна в разгара на #АпартаментГейт.

Темата за " Терасата на Пламен Георгиев " бе сложена от Биволъ по отношение на открити от тях несъответствия в заявеното от него имущество и цената на добитите парцели. Шефът на КПКОНПИ беше заставен да дава отговор на въпросите за своето имущество и вписаните от него погрешни данни. За 24 часа Пламен Георгиев си извади нова данъчна оценка на парцела със задна дата, като опит да прикрие осъществените нарушавания и закононарушения. В същата псока бяха и оправданията на Георгиев, че не е заявил терасата си, тъй като тя не била негова благосъстоятелност, представлявала обща част на постройката. В медиите бе показан документ – банкова ипотека, с която Пламен Георгиев договаря заем за закупуването на жилището, като в тази ипотека е вписана, като залог и същата тази тераса, която сякаш не била негова! По смисъла на Наказателен кодекс, това е закононарушение от общ темперамент и антикорупционера е застрашен от затвор до три години и санкция до 5000 лв..

" Антикорупционният фонд " добави и нова светлина към тематиката за терасата, като сподели фотоси и документи, че върху нея са издигнати солидни, зидани структури – сауна за 6 индивида, заслон, барбекю и други БОЕЦ изисквахме инспекция точно на тези постройки и обекти, като в нейният ход би трябвало да бъде открита и тяхната собствеността и правда. Внесохме сигнал до ДНСК, по който бе формирана кореспонденция и инспекция с номер Следствен отдел към окръжна прокуратура – 894/02.04.2019г., като в следствие след дълги институционални гърчове постройките на терасата бяха оповестени за противозаконни и Пламен Георгиев бе заставен да ги унищожи. По същият проблем, БОЕЦ сезирахме и прокуратурата поради симулативната цена, на която е добит " тризонета " на Пламен Георгиев, като съгласно нас договорката е изповядана на занижена цена, като по този начин са укрити налози и е ощетена страната. Вероятно става дума и за прикриване на приходи чиито генезис е недоказуем. Цацаров и Гешев смачкаха инспекцията против шефа на КПКОНПИ, който пък спря инспекциите против тях по сигналите на БОЕЦ до антикорупционната комисия.

Огромен скандал провокираха и разкритите от БОЕЦ и оповестени от уеб страницата „ Биволъ” документи за осъществена от КОНПИ проверка и инспекция на приходите на някогашният вътрешен министър и заместител на Бойко Борисов, Цветан Цветанов. Според документите са открити несъответствия в размер на стотици хиляди в оповестените от Цветанов приходи и действително откритите, само че Пламен Георгиев смачква и покрива всичко. След публикуването на документите той даде обещание бърза инспекция, само че и досега няма никакво развиване по този случай. За тези дейности на П. Георгиев БОЕЦ сезирахме институциите в ГДБОП образуваха инспекция. Време е да напомним тази инспекция на новите ръководещи и Министерство на вътрешните работи.

След този дейности на БОЕЦ по разкритие на закононарушенията осъществени от Пламен Георгиев и прикритите от него закононарушения на Борисов, Пеевски и Цветанов бяхме подложени на гонене, мачкане, репресии и удари от страна на подчинените на мафията институции. По предписание на прокуратурата БОЕЦ бяхме подложени на траяла месеци финансова проверка, която не откри нито стотика непозволени доходи, или разноски. Във Видин бе изпратен екип на Групово дело БОП, който да разпитва и тормози членовете на УС на БОЕЦ по изфабрикуван от Гешев подправен сигнал. Срещу Георги Георгиев, ръководител на БОЕЦ бе проведена акция за репресии и гнет – над 80 призовки връчени за една година по разнообразни инспекции, закани, физически набези, следене, подслушване, посегнаха даже на фамилията, жена му и децата му. Срещу Георги Георгиев бяха издадени две правосъдни избрания за криминалистична регистрация и няколко полицейски постановления за наложително довеждане. Не съумяха да ги осъществят и да го пречупят. Във Видин бе изпратена и мутренска бригада, която в продължение на три дни издевателстваше над него и брачната половинка му, а след даденият от него отпор му бяха повдигнати обвинявания, по които към този момент е наказан на първа инстанция на пет месеца затвор и съвсем 10 хиляди лв.. Ужасяваща е цената за дързостта да се бориш за правдивост против мафията.

Разбираме, че за отстраняването на Гешев е нужно смяна в законодателството, даже и смяна на Конституцията, за което би трябвало известно време.

Разбираме, че за отстраняването на Цацаров също са нужни законодателни и институционални дейности, които изискват време.

Не разбираме обаче за какво новото държавно управление на „ Промяната” по сходство на държавното управление на Бойко Борисов и служебните държавни управления на Радев продължава да държи Пламен Георгиев на държавната му хранилка във Валенсия, на която бе настанен точно от Буда и мафията, като признателност за службата му. Защо? Кому е необходим този позор? Кому е необходим този човек станал знак на корупция, слугинаж и прикриване на закононарушения и данни за корупция? Неговото премахване е въпрос на едно решение на Министерски съвет, което може да се случи за 15 минути. Без законодателни промени, без конституционно болшинство и тн. Нужна е единствено воля и увереност за Промяна. Къде е Промяната?

Утре БОЕЦ ще внесем публично искане до Министерски съвет за неотложно отзоваване и освобождение от дипломатическа и държавна работа на Пламен Георгиев и ще напомним на Групово дело БОП за сигнала против него и формираната инспекция.

Битката продължава!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР