„Пламен Георгиев беше подложен на атака, след която трудно би

...
„Пламен Георгиев беше подложен на атака, след която трудно би
Коментари Харесай

От ВМРО: ГЕРБ правят грешка след грешка

„ Пламен Георгиев беше подложен на офанзива, след която мъчно би се обяснило неговото оставане на позицията, даже да е безусловно почтен “. Това съобщи пред БНР Искрен Веселинов – народен представител от Вътрешна македонска революционна организация и зам.-председател на парламентарната група на „ Обединени патриоти “.

„ Това е една от най-неприятните равносметки в целия този „ гейт “, тъй като медиите и натискът върху участниците постоянно са преди да се видят фактологиите или пък се виждат безчет фактологии, само че не се произнася нито един орган, който да ги заключи и да излезе с експертно умозаключение. Моралната вреда е сериозна. Действително може би ще би трябвало да се търси вид, при който самият орган да бъде рестартиран, с цел да има доверието на жителите “, изясни той в предаването „ Неделя 150 “.

По думите му в случай че има и най-малка оценка за подозрение би следвало да се търси и отговорност. Според него реакцията на ГЕРБ след абсурда е нормалната:

„ Когато има скандал, ГЕРБ се пробват да го спрат с цената на хората, които са подложени на офанзива. В някои случаи има съображение, в други – не. Това е тактиката на Борисов от началото на неговото наличие във властта. Тя явно работи и снема напрежението. Явно по този начин ще бъде до края “.

Според него свадите се трансфораха в метод на правене на политика:

„ Липсата на хрумвания се компенсира с нови и нови кавги. Тези кавги раждат единствено отвращение и хората се разочароват от политиката въобще, от институциите, от държавността. Затова те са рискови и съставляват проблем за страната и за правенето на политика като цяло “.

Веселинов разяснява и законодателните самодейност на ГЕРБ и Движение за права и свободи:

„ Този дух на напън посредством скандал и играта ва банк на опозицията Българска социалистическа партия, които напуснаха Народното събрание, вършат Движение за права и свободи все по-значими. ГЕРБ в устрема си да ги завоюват и да останат в залата, вършат неточност след неточност, в това число по тематики, които по принцип идейно не ги считат за свои. Примерно с преференциите – ГЕРБ печели най-вече от преференциите “.

Депутатът от патриотите обаче бе безапелационен, че има тематики, които вероятно биха сложили обединението под въпрос.

Говорейки за кавги и жилища, не приказваме за главните проблеми на страната, сподели Искрен Веселинов, визирайки проблемите, свързани с ромите. Според него обществената система би трябвало да промени своята философия.

„ Следващата задача, която би трябвало да си сложим, е изцеление на тези общности от възприятието за безнаказаност. Трябва да е ясно, че за всяко нарушаване следва наказване “, безапелационен е депутатът от „ Обединени патриоти “.

Веселинов акцентира, че имат оферти за общо явяване на европейските избори и от НФСБ, и от „ Атака “. Според него обаче коалирането би трябвало да е на трите партии, в противоположен случай това може да отстрани опцията за бъдещо вероятно обединяване на патриотичните обединения от „ Обединени патриоти “. В този смисъл Искрен Веселинов счита, че е по-добре всяка от партиите да се яви поотделно на евровота.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР