Пламен Данаилов: ИТН пак ще запеем “Мутри, сбогом!”

...
Пламен Данаилов, ИТН-член на СОС - Илиана Беновска Беновска пита
Коментари Харесай

Пламен Данаилов, ИТН-член на СОС - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 17.02.2024 г.

Какво се случва в СОС?; Вяра Тодева

“Какво се случва в СОС е огледало на случващото се в цялата местна власт, защото е рефлекс от провеждането на изборите с хартиена или машинна бюлетина, с разстановката на политическите сили и със сглобката в изпълнителната власт и 49 НС. Какво търсите в СОС, г-н Данаилов?” започна разговора Беновска. Данаилов заяви, че целите са ясни - да живеят в по-хубав град, да уредят въпроса с паркирането, топлофикационното дружество да не губи парите на софиянци, а да печели и доставя качествена услуга, по-хубава градска среда, по-чиста София и т.н.. Беновска сподели, че преди време едно от децата ѝ е заявило, че ще започва да обикаля из София и да записва проблемите на града и ще го даде на кмета. Данаилов коментира, че е много важно този, който иска да се занимава с политика, да има деца, защото те учат на търпение, на разбиране на проблемите и дават перспективата за бъдещето, но за съжаление в СОС и в политиката има много хора на високи постове, които нямат деца и това е проблем. Беновска коментира, че темата за демографията и образованието трябва да залегне и в СОС, защото София не е само мръсна от боклуци, а и от наркотици, проституция и безработни плеймейтки, които се приемат за даденост, която се изтърпява. “Трябва да възпитаваме децата да бъдат честни и добри хора, да говорят истината, колкото може повече и да държат на нея” подчерта Данаилов.

Беновска отбеляза, че следващото заседание е на 22-ри февруари и попита какво ще обсъждат след като фамозната управителка на София-област Вяра Тодева се опитва без никакво правно основание да анулира две решения на СОС - за избирането на заместник-председателите и за избора на постоянните комисии. Данаилов отговори, че това са две от точките в дневния ред, както и попълване на други постоянни комисии, които са част от дейността на СОС. “Факт е, че заповедта, която издаде областният управител, е незаконосъобразна и е по целесъобразност - директна политическа намеса в работата на органа на местното самоуправление и даже Терзиев в опита си да оправдае действията на областния управител, измисли един оксиморон. Каза, че тя е използвала нормативни факти. Или е факт, или е норма. Г-н Терзиев е умен мъж и аз съм сигурен, че въпреки че си е избрал заместник-кмет по правните въпроси, който не е юрист, сам може да прочете правилника на СОС, както и закона за местно самоуправление. Използваното в заповедта - да отмени нашето решение - е във връзка с редовни заседания. Ние бяхме в извънредно заседание и цитираното нарушение, че дневният ред не бил качен на страницата на общината - това е нарушение на избрания председател на СОС. Ние като общински съветници не можем да качим дневния ред на сайта” коментира Данаилов.

ИТН - къде приема граждани?; Проблемите на гражданите

Той подчерта, че общинският съвет е най-близко до хората, защото се занимава с техните конкретни проблеми, а Беновска веднага го попита колко да е близко и от ИТН направили ли са приемна за граждани. Данаилов отговори, че е на улица Прага, срещу Баня “Мадара”, където е техният клуб и приема всеки петък от 14 часа до 17 часа. “Ние сме пряко избрани от гражданите, а чиновникът Вяра Тодева, която е назначена от министър-председателя, директно се меси в нашата работа и това е наследено още от времето на комунизма, този контрол. Това трябва да бъде контрол от съда върху нашите решения, защото тя в своето изявление заяви, че ще връща всяко решение на СОС. Това не работи в полза на никого” каза Данаилов. Беновска обясни, че решенията на СОС не могат да бъдат контролирани от Тодева и може да се обърнем към Административен съд София. “Ако ПП-ДБ-СС бяха получили комисиите, които искаха - председател на комисията по бюджет и финанси и председател на комисията по строителство - нищо от това нямаше да се случи” заяви Данаилов. Той отбеляза, че са получили комисията по инфраструктура и енергетиката и неговият брат е председател, който също е общински съветник. На 22-ри отново ще се гласува и по предположения на Данаилов ще се повтори резултатът, защото няма в момента основания за промяна на гласуването, от ПП-ДБ-СС ще атакуват и може и да се стигне до съдебен контрол, но има достатъчно практика на административните съдилища, че това са вътрешни актове и не подлежат на съдебен контрол. “Ще се търси някаква глупост, която блокира работата на СОС за решаване на каквито и да е проблеми. И каквото и да ви кажа като причина да сме там, без да работи СОС, нищо от това, което споделям - не може да се реши. Ако вземем детския тефтер, със сигурност може да решим немалко проблеми. От вчера пример - проблем с осветлението на една улица - проблемът е решен. Това е нещо много малко, но за тези хора е важно” подчерта Данаилов. Той разказа, че е бил на среща с жители на район “Младост” на обръщало, където рейсовете нямат право да спират, но си правят почивки, които в 5 часа сутринта ги вдигат като “войнишка тръба” и в понеделник ще имат среща с ЦГМ по този повод и именно заради това трябва да работи СОС.

С кого ще работят в СОС?

“С кого ще работите в СОС? Корнелия Нинова ще вземе да изключи Таков и групата му. С кого ще си партнирате?” попита Беновска. Данаилов отговори, че за решаването на тези проблеми няма кой да бъде против и трябва да бъдат поставени на масата. “На фирми, които обслужват завода за боклуци на София, поради някакви причини не им се плащат дължимите суми, но една от тях е, че им се търси благодарност от тях преди да им се подпишат” коментира Данаилов. Беновска подчерта, че огромни пари получават тези фирми за събиране на боклука, а Данаилов каза, че това са фирми, които поддържат завода за боклук - 200-500 000 лева задължения и в понеделник има среща с тях, за да разбере какъв е проблемът и дали нарочно се бави плащането, или има основание.

“Нема такава държава” и “Мутри, сбогом!”; Сглобката и задкулисието

Беновска пожела да изгледат клип, който са направили в началото на влизането на ИТН в политиката, в който се споменава и “Нема такава държава”.

Беновска: Слави, какво ще направиш да не запее срещу теб народът „Мутри, сбогом!“ и „Нема такава държава“?

24.07.2021

Слави, „достойно ест“ да си си отговорил сам, преди аз или друг да ти е „бил камбаната“, че „историята се повтаря като фарс“…

Защото скъпият часовник на ръката ти вече отмерва времето, когато някой може да запее песента ти срещу управлението на Борисов „Нема такава държава!“:

„Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли?

Или чакате да дойдат поредните спасители?

Колко пъти се повтаря старата история?

Изхвърляме единия, прегръщаме втория.

И, нали, уж са нови, а пак са си същите –

правят се на шефове, гледат мрачно, мръщят се.

И, изведнъж, става ясно, че са пълни с имоти.

И, изведнъж, става ясно, че са пълни идиоти.

И какво да ги правим, сега, тия „кавали“ –

щом така или иначе вече сме ги избрали?

Не ви ли омръзна да ви лъжат на дребно?

Не ви ли омръзна да живеете бедно? До кога ще си траем, вече става банално?

Толкова ли е трудно да живеем нормално?

Пак ли ще живееш в лъжа? Нема такава държава.

Пак ли ще търпиш и до кога? Нема такава държава.

Няма смисъл от това. И последната илюзия умря

в тая страна – на власт е глупостта.

А, бе, нема такава държава!“

Слави! Аз, Илиана Беновска, в името на приятелството ни, интервютата ни и работата ни в „България търси талант!“ те моля да не те изпратят с хита срещу Борисов „Мутри, сбогом!“:

„Хайде, стига вече! Времето изтече! Махайте се, мутри! Хайде, още утре!“

Слави. И. Да не ти се наложи с тези, които обявихте: “Ние идваме!“ да помахате с бяла кърпичка и да обявите:

Ние си отиваме…

Аз съм Беновска. И питам.

“Това е отпреди 3 години - 2021 година, когато влязохте във властта и леко започнахте да се усещате, че тая работа не е като да правиш шоу не че е безопасно и безобидно - казвам го от другия опит” каза Беновска. Данаилов отбеляза, че вчера са се навършили 4 години от основаването на ИТН и за малко години, са минали през възходи, падения, предателства, провали, но са си научили урока и вървят нагоре. Беновска го попита къде нагоре - в сглобката, в НС, а той отговори, че в СОС от 0 на 3 е огромен възход. “В сглобката няма да участваме. Ние сме едни от малкото, които ги критикуват и показваме всичките недъзи и тук ще се съглася с Кирил Петков, който каза, че задкулисието е на първия ред на парламента и той е част от тях. Ние сме против това управление и начинът, по който води България. Толкова слаб финансов министър не сме имали. Смея да го твърдя” подчерта Данаилов.

Енергетиката в България

Беновска каза, че ще покани Данаилов да говорят за енергийните американски мечти, а Данаилов коментира, че корейска компания е единствената останала за изграждане на новите ядрени мощности и другите не са класирани, но е ясно, че в Южна Корея САЩ имат достатъчно голямо икономическо влияние. Той подчерта, че на България ѝ трябват нови ядрени мощности и това е факт. Беновска сподели, че са се заговорили преди ефир за Меглена Кунева, която е продала четирите реактора в АЕЦ “Козлодуй” за своя облага. Данаилов допълни, че договорените пари около 1млрд евро няма да могат да бъдат взети, защото много бавно се стига до кафява поляна на територията на четирите блока. “Защо купуваме сега ние ток?!” попита Беновска, а Данаилов отговори, че се купува ток основно от страни, които произвеждат ток от въглищни централи, а сме затворили нашите, защото сме част от зелената сделка.

Истината е на страната на ИТН

“Тогава - какво правите в СОС, в политиката и изобщо вие ли запеете “Мутри, сбогом!” или някой ще ви запее на вас?” попита за финал Беновска. Данаилов отговори, че те ще запеят “Мутри, сбогом!” и най-накрая ще победят, защото колкото и клиширано да звучи - истината е на тяхна страна и публично го показват всеки ден от трибуната на парламента, но и в СОС и другите общини ще се случи

Така завърши разговорът между Пламен Данаилов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2” и на живо във Фейсбук и Ютюб на 17-ти февруари 2024 година.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР