Пламен Асенов, специално за Faktor.bgПутин вика: „Няма да се поддам!“

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgПутин вика: „Няма да се поддам!“
Коментари Харесай

De Profundis: Путин и Тунгуският метеорит, голям колкото Украйна

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Путин вика: „ Няма да се поддам! “
Не, няма. Ще го поддадат. Още малко - щом бавното сега тактическо прегрупиране на Красная войска в Украйна обърне в бързо стратегическо бягство и Непобедимата се трансформира в Разпердушинена, ще го поддадат като едното нищо. Остава единствено да забележим на патрон ли ще го поддадат, на отрова ли или на

неочакван инфаркт

Като споделям „ те “, имам поради същите тези, които натискаха Путин за войната и му ръкопляскаха за „ гениалния “ ход да я назова „ специфична военна интервенция “ - а в този момент я губят от негово име както на терена в Украйна, по този начин и на терена на интернационалната политика, а даже на терена на обикновената агитация. Заради своята несръчност, лакомия и показа за света, останали в главите им от сталинските времена и не мръднали от този момент ни на йота, тези видове към този момент избиха толкоз украинци, а и руснаци, че на един Путин ли ще простят.
Пък и дебненето стартира, въпрос на оцеляване е - или те него, или той тях.

Ако те отново простят на Путин или не съумеят да се разправят със реликва му, той ще изрине лавровците и шойгувците на боклука поради упоменатите техни качества - несръчност, лакомия и вкостеняване на мозъка, които докараха Русия до задънена улица. Не, не до задънена улица, а на милиметър от колапса, при който на нейно място ще се появи същинска Черна дупка. Представете си, жители - все едно Тунгуски астероид, единствено че огромен колкото Украйна, удря Москва.

Че нещата в действителност са на ръба, потвърждават и все по-неадекватните, под паника решения на Кремълското градинско джудже. Такава е да вземем за пример заповедта му съветският газ да се продава на гадните и враждебни европейски страни не против пари, а против рубли.
Идеята е транспарантна - да се провокира мощно търсене на рубли, което да вдигне тяхната стойност най-малко малко по-нагоре от нулата и оттук насетне рублата да замести газа като инструмент за политически напън.
Тогава Путин - в идиличните си сънища - ще може с чиста съвест да твърди пред света: Аз не спирам доставките, извършвам договорите - спирате ги вие, тъй като нямате рубли. Но решение има - ще ви напечатам и ще ви ги продам по курс, по който аз реша.
Това не е просто смешно, а извънредно жалко. В момента рублата не коства нищо. Дори банкноти от 10 или 100 рубли не костват нищо - аз най-малко в случай че намеря такава на пътя, ще я стъпча. А съгласно хубавичко икономическа логичност, в случай че Путин печата още рубли, те ще стартират да костват даже още по-малко от нищо. Това е по този начин, просто тъй като в естествения свят няма кой да му се върже на нелепостите.
Е, с изключение май на шефовете от нам си коя българска газова компания, които, незабавно, щом Императорът се изрепчи, излязоха с храбър доклад пред българския народ - умерено, имаме рубли най-малко за 2-3 месеца.

Гиди сопа - постоянно подготвени да му угодят

А и лъжат - в случай че си пребъркат персоналните джобове, тия пичове ще изкарат рубли да захранят цялата страна най-малко до края на годината. Да не приказваме какво ще стане, в случай че всички български рубладжии, в ентусиазъм на откровен национализъм, вземат, та се изтръскат.
Но не е това въпросът, въпросът е, че май единствено в България се откри прислуга, която да откликне на императорската заповед за рублите. Иначе Г-7 и Европейски Съюз умерено споделиха на Путин да върви „ нảхуй “ - има контракти и не може той персонално посред осъществяването им да взема решение друго от записаното в тях.
Какво му остава на кремълското джудже в тази обстановка. Опциите са две - да не се поддаде или да се поддаде.
Да не се поддаде значи да врътне кранчето на всички съветски газопроводи за Европа. Но руснаците няма на кого различен да продадат този газ.
Те не могат да го пренасочат към Китай, това са напълно разнообразни залежи и разнообразни трасета. Пък и китайците или биха го взели на четвърт цена или няма въобще да го желаят - те не са толкоз глупави, че да оставят енергийната си сигурност в ръцете единствено на един снабдител, както, макар многото предизвестия, направиха някои европейски страни, в това число България.

Дори да намерят на кого да продадат непотребния газ обаче, който другояче ще ги удави, руснаците не могат незабавно да построят байпаси към други газопроводи - те към този момент нямат достъп до част от високите технологии, които до оня ден с омерзение взимаха от гадния Запад.
Така че компликациите за Русия, свързани със прекъсването на газовите доставки, ще бъдат доста по-големи от компликациите за Европа. И то освен тъй като идва лято и потребността от газ понижава, само че и тъй като Европа има големи благоприятни условия да се преориентира към различни източници.

Другата алтернатива за Путин в тази обстановка е „ да се поддаде “, т.е., изнудването му с заплащането в рубли да не мине, той да се направи, че е не запомнил целия безразсъден епизод и да продължи да получава твърда европейска валута за газа.
Но и в тази обстановка има две гадни вести за него. Първо, и да има доста евро, Москва може да си ги брои или да си пали пурите с тях, само че от ден на ден няма какво действително да ги прави, доколкото е все по-изолирана от интернационалния търговски продан и оставена

да се вари в личен сос

И второ - в случай че клекне пред Европа, Путин ще показва уязвимост пред своята глутница, а оттова до промяната му с някое по-младо и гъвкаво вълче към този момент няма крачки, единствено стъпки.

За сходно развиване евентуално доста ще помогне и другият извънредно огромен гаф, сътворен този път обичаното на Путин Комитет за Държавна сигурност (на СССР), както и да се споделя в този момент - описът с 620 дейни съветски сътрудници в Европа, който изтече оня ден. Не знам дали го четохте, жители, само че аз му се любувах в детайли. Всичко има вътре - имена, ЕГН-та, длъжности, адреси, телефони, даже банкова информация.
Много назидателен материал. А и хубав - все едно виждаш

по какъв начин Господарят на Кремъл е настъпил 620 мотики по едно и също време

Паниката, която от ден на ден превзема Кремъл, има обаче и друго измерение, тя не визира единствено процесите в самата Русия, само че и оказва помощ да разберем какво би трябвало да е отношението и идващите стъпки на Свободния свят по отношение на Плъховете-агресори.
Най-кратко - тъкмо в този миг Свободният свят би трябвало да втвърди още повече политиката си по отношение на Русия.
Трябва да се сведат до най-малко всички търговски контакти с Русия, да се затворят пристанищата за съветски кораби, да се наложи мощен дипломатически протест на Кремъл, да се спрат визите за всички съветски жители, въобще - извънредно време е в действителност да се приложат тези 10 стъпки, които предложиха Полша, Чехия и Словения.
Плюс още най-малко една, най-важната, за която към този момент като че ли никой не се сеща. Или всички се вършат на разсеяни. Точно в този момент е моментът да се съобщи ясно, че отпадане на западните наказания няма да има, те ще продължат да се задълбочават, до момента в който Русия се изтегли освен от цялата интернационално приета територия на Украйна /тоест, от Крим, Донецк и Луганск/, само че също от Молдова и Грузия.
Ето това е заявката, което в действителност ще показва цялостното единение на Запада и ще даде явен небосвод на процесите - както на тези в Русия и нейните покрайнини, по този начин и на самия Свободен свят.
Защото другояче се опасявам, че някои като Макрон единствено дебнат момента Русия да сътвори симулативност за мир, с цел да се наредят отново на опашката и да целуват ръката на Путин.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР