Пламен Асенов, специално за Faktor.bgЗнам със сигурност, че се водят

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgЗнам със сигурност, че се водят
Коментари Харесай

De Profundis: От гълъбови запъртъци България вече цялата вони на руски партенки, та се не трае

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

„ Знам сигурно, че се водят договаряния с „ Газпром “, само че не знам кой ги води “ - наивно изръси оня ден господин Не му знам името, с купа „ български министър на стопанската система “. 
Тоя явно и топлата вода да открие, няма да знае какво е разкрил! 
Ама от кое място непрекъснато ги копаят такива и ги назначават за министри, бе, жители? То в случай че по този начин продължи, моят ред също ще пристигна. Предупреждавам ви, след това да не кажете - но ти се натискаш. Не се, очаквам си реда добродушно - като свърши описът с цялостните кретени и подкарат по листата с празните, ето ме и мен вътре. 
Но, скърбя, чак такива забавни и съдържателни идиотщини като тази на господин Не му знам името, не мога да изобретявам за ваше развлечение. 
Представяте ли си, цялостен министър на стопанската система, някъде някой води договаряния по най-важния стопански въпрос на България - доставките на газ, а 

този вид не знае кой и защо тъкмо договаря

 Добре, де, незабавно слушам по какъв начин някой тукашен съветски сутеньор ми се нахвърля с насмешки, че не различавам сред министър на стопанската система и министър на енергетиката. Правя, бе, макро, обаче най-просташки считам, че в тази ситуация, поради тежкия политически темперамент на договарянията, тези двамата министри би трябвало да са като скачени съдове и да си оказват помощ. Да не приказваме, че цялото държавно управление би трябвало да бъде ангажирано и надлежно - осведомено, по тематиката. 
Да, това извънредно наивно от политическа позиция самопризнание на икономическия министър можеше да остане просто занимателен епизод от най-новата българска политическа история. Можеше, в случай че на другия ден не беше се изтъпанил пред почтената аудитория самият министър на енергетиката, в опит да покрие - или най-малко да замаже - към този момент изсраното от сътрудника си. Но вместо това единствено добави към него още цвят и мирис. 

Та този министър, който ще нарека господин Не му знам името 2, изясни, че договарянията с руснаците се водят от „ Булгаргаз “, тъй като няма потребност в тях да се забърква българското държавно управление, нищо, че от съветска страна процесът е мощно политизиран. 
А сходна логичност пък е мощно тъпа, нали? Онези ти излизат с цялата безочливост и тежест на съветската страна, която е експерт в изнудването и извиването на ръце, а ти пращаш някакви анонимни лица, политически изцяло безотговорни пред народа си. И то такива, които най-вероятно са приключили висшето си обучение в Русия, освен поназнайват съветския език, само че и обичат съветската просвета, както и всичко друго съветско, даже когато то ги удря непрекъснато по главата. Или може би - тъкмо тъй като ги удря непрекъснато по главата, де да знам.
Да, това са същите наивно вярващи в безкрайната съветска добродетел видове, които наскоро признаха: „ През април, когато „ Газпром “ ни врътна кранчето, ние, в „ Булгаргаз “ не можехме да повярваме “. 
Добре, обаче министър Не му знам името 2 отиде в изявлението си и още по-далече. Доста надалеч, прочее. Той освен се похвали, че „ Булгаргаз “ договаря с руснаците, само че и призна, че в действителност никакви договаряния няма: „ В момента сме на изчакване на позицията на „ Газпромекспорт “. От тях не сме получили позиция по редица отворени въпроси - цени, периоди за доставка, метод на заплащане “. 
Ама по какъв начин по този начин „ преговаряш “, пък в действителност си приказваш самичък? Можем да назовем това половин договаряния, нали? И надлежно - да плащаме на договарящите половин заплата. Аз най-малко по този начин бих направил, в случай че им бях шеф. 

Всъщност, жители, не министрите, а аз ще ви кажа цялата истина към договарянията за газови доставки за България. А тя е, че

 с „ Газпром “ договаря персонално Нейна дълбока неуважаемост Елеонора Митрофанова, 

съветски генерал-губернатор в София и нещо като български Командир по значимите въпроси. А в случай че не ми вярвате, ето ви запис от хода на тези договаряния: 
- Здравейте, ребята, обаждам се от София.
- Дорогая Елеонора. Какво ви вълнува?
- Преговори за доставки на газ за България.
- Е, то и Германия от това се вълнува, но газ няма.
- Знам, че няма, нали го горим всичкия, с цел да топлим Сибир и Северния ледовит океан. Аз обаче желая да преговаряме за доставки. 
- В смисъл? Ако би трябвало, единствено поради вас, можем да купим газ от Катар и да го доставим на България през турско-сръбската тръба, нали тия са наши хора, курици, също като сърбите. Но цената ще стане…..леле мале.
- Не ме разбрахте, в случай че е въпросът, тя България може сама да си купи газ откъдето желае - от Щатите, от Европа, от Близкия Изток.
- Че кой им позволява да пазарят от Европа, ние не можем „ Мерцедес “-и да си купим, те - газ? А несъмнено и „ Мерцедес “-и могат, а?
- Ами те са членове на Европейски Съюз.
- Така ли? И от кой момент, предателите мръсни, ни зарязаха и слугуват на американците?
- На европейците…..
- Все едно, то и европейците отново американците ги командват. Та българите са към този момент срещу нас, по този начин ли? И за какво тогава да им даваме газ?
- Абе, не са тъкмо срещу нас. Повечето не са. Те са по-скоро нашите хора в Европейски Съюз. Ползваме ги за разнообразни цели там…..
- А, добре тогава, ще им доставим газ, само че ще е скъпо.
- Ребята, не ме разбрахте, аз не желая доставки на газ за България, желая договаряния за доставки на газ. И би трябвало да преговаряме колкото може по-дълго, с цел да не може през това време те да си купят от другаде. Това е политически въпрос, координиран с Кремъл.
- А, по този начин кажете. Искате 

българите да замръзнат през зимата 

и стопанската система им да рухне, до момента в който ние с вас продължаваме да водим съдържателни договаряния за това, което по този начин или другояче в никакъв случай няма да им доставим. Много хитро. Много хибридно.   
- Хибридно, но те не го знаят. Толкова са тъпички, горките. Намерила съм там едни момчета да ръководят, за знамение и приказ - не могат да си намерят пръстите на ръцете, с цел да сметнат какъв брой ще загуби страната им от нашите газови „ доставки “.
- Обаче комисионите си ги считат незабавно на разум, а? Ха, ха, ха, хи, хи, хи, хо, хо, хо!
- Не е смешка, не е смешка. А пък шефът им един хубавец, някогашен льотчик, но води българската политика в съветска изгода като сегашен льотчик, не като някогашен. Та тези ребята в действителност не  би трябвало да го изпускаме, тъй че ще преговаряме от тяхно име. 
- Хорошо, ще преговаряме. То ние колкото дълго можем да водим едни договаряния, никой различен на света не може…..

Та ето по какъв начин в действителността се разискват съветските доставки на газ за България, жители. Ако не ми вярвайте, помолете учтиво ДАНС да разсекрети някои записи по тематиката, каквито би трябвало да има и ще видите, че съм прав. 
Освен, че съм прав обаче, съм и доста гневен. 

Покрай тия гълъбови запъртъци, които ни ръководят, България към този момент цялата вони на съветски партенки, та се не трае. 
Лошата вест е, че, с голяма доза сигурност, след изборите през октомври отново няма да има никакво - какво остава за обикновено - постоянно държавно управление, което да ръководи, тъй че още дълго ще би трябвало да поносим гълъбите да ни серат по главите, а гълъбарят да гледа с трогване из под покрива и да потрива предостатъчно ръце.  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР