Пламъци обхванаха в събота Пампоровата къща в Пловдив, в която

...
Пламъци обхванаха в събота Пампоровата къща в Пловдив, в която
Коментари Харесай

Горя Пампоровата къща в Пловдив

Пламъци обгърнаха в събота Пампоровата къща в Пловдив, в която се намира гримьорната на Античния спектакъл. Четири пожарни гасиха огъня в постройката, която е и монумент на културата. Пожарът е обхванал покрива. Сигналът е подаден през вчерашния ден след 18:15 часа. Няма потърпевши хора.

„ Все още не знаем какви и какъв брой са вредите ”, съобщи шефът на Общинския институт „ Старинен Пловдив ” Елена Кантарева пред Народоосвободителна въстаническа армия.

„ Причината, която нощес загатнаха от Пожарна сигурност, е късо съединяване от бойлер на втория етаж. Казаха ми, че даже и да не е включен бойлерът, може да стане късо съединяване. Но следва това да бъде открито ”, съобщи още Кантарева. „ Къщата не се употребява след привършване на сезона през октомври, имало е единични влизания на наши чиновници, само че нищо не са включвали ”, съобщи още тя.

„ Къщата е монумент на културата. Още през днешния ден ще изготвим едно писмо, с цел да задействаме процедура под член 72 от Закона за културното завещание за определяне на спешни действия за възобновяване ”, сподели Кантарева.

От пожарната оповестиха, че огнената буря е обхванала 15 квадратни метра от покривната структура. Засегнати са и две стаи. От общината пък оповестиха, че по най-бързия метод тя ще бъде възобновена, тъй че да не се попречи на идния сценичен сезон, както и на плануваните концерти в Античния спектакъл.

Днес следва да бъде изработен и оглед от общината.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР