Плакати с тези призиви издигнаха пловдивчани, които се събраха на

...
Плакати с тези призиви издигнаха пловдивчани, които се събраха на
Коментари Харесай

Протест на граждани заради съдбата на Пловдивския панаир frognews.bg

Плакати с тези апели издигнаха пловдивчани, които се събраха на митинг пред постройката на общината. Те упорстват да бъде свикана изключителна сесия на пловдивския общински съвет, която да гласоподава собствеността на панаира. Викове „ Мафия “ и „ Искаме си панаира “ огласиха центъра на града. След демонстрацията пред общината с шествие протестиращите минаха през основната улица и стигнаха до прокуратурата. 

 

Протестиращите се оповестиха против решението на общинските съветници от понеделник да одобряват апорта на варненските акции в смесеното сдружение „ Пълдин туринвест “, с което Георги Гергов става притежател на 79% от Панаира, чиято повърхност е 350 декара и има голям капиталов капацитет като имот.

 

Протестиращите приканват съветниците да преразгледат решението, както и да прояват отговорност към собствеността на града, тъй като с това решение, се демонтрира безнаказаност към бъдещите генерации. Опасенията на протестиращите са, че в случай че панаирът остане в частни ръце, доста скоро ще се трансформира в идващото бетонно гето и ще бъде погубен един от знаците на Пловдив, предизвестяват протестиращите.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР