Плакати с надписи „ Имаш глас“ и „Мълчанието не е

...
Плакати с надписи „ Имаш глас“ и „Мълчанието не е
Коментари Харесай

Нито една повече! събра Пловдив на протест

Плакати с надписи „ Имаш глас “ и „ Мълчанието не е решение “ издигнаха пред правосъдната палата в Пловдив присъединилите се в мирна проява във връзка Международния ден на Организация на обединените нации за битка против насилието над дами и полово основаното принуждение и тормоз.

Двайсетината отзовали се на протестния апел в Пловдив бяха подкрепени от неофициалния колектив " Феминистки мобилизации " и Български фонд за дамите от София.

По неофициална статистика най-малко 20 дами са изгубили живота си в резултат на домашно принуждение от началото на 2023 година, а хиляди други са подложени на тормоз, принуждение, преследвания и унижения.

Прояви в целия свят се организират по този мотив. По данни на Организация на обединените нации предходната година 89 хиляди дами и девойки са станали жертва на този вид принуждение в световен мащаб.

Това е втори подобен митинг след този от 31 юли тази година, когато хиляди пловдивчани излязоха на същото място, с цел да поддържат Дебора от Стара Загора и да изискат законодателни промени.

Протестиращите упорстват за по-строги и систематични ограничения против насилието, основано на пол и половата еднаквост.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР