Плакат в южния испански град Севиля, който изобразява млад, красив

...
Плакат в южния испански град Севиля, който изобразява млад, красив
Коментари Харесай

Плакат „Гей Христос“ предизвика недоволство в Испания, тъй като някои казват, че изображението на Исус изглежда „хомоеротично“

Плакат в южния испански град Севиля, който изобразява млад, хубав Исус, носещ единствено превръзка на кръста, отприщи стихия в обществените медии. Някои хора го дефинират като огорчение за фигурата на Христос, а други разгласяват непристойни забележки и мемета, подиграващи се на изображението.

Плакатът на интернационално приетия художник от Севиля Салустиано Гарсия Круз демонстрира Исус със свежо лице без венец от тръни, без страдащо лице и дребни рани по ръцете и гръдния панер. Беше предоставено да предизвиква празненствата на Страстната седмица преди Великден в Севиля. Художникът отхвърли критиците на плаката като старомодни. Кметът на Севиля споделя, че харесва плаката.

Веднага откакто беше оголен предходната седмица, рецензиите към него станаха вирусни в обществените медии и избухна спор за това по какъв начин би трябвало да бъде изобразен възкръсналият Христос. Мнозина го нарекоха срам, несвоевременно, прекомерно красиво, модернистично и в несъгласие с великденската традиция на Севиля.

Испания...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР