Плакат със снимките на всички 240 народни представители от 48-ото

...
Плакат със снимките на всички 240 народни представители от 48-ото
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Последен ден на 48-ото Народно събрание

Плакат със фотосите на всички 240 народни представители от 48-ото Народно събрание завари на банката си всеки един от народните представители при идването си в пленарната зала. Свитъците бяха почтително подредени на местата им, до пултовете за гласоподаване.

Оказа се, че това е подарък за спомен от ръководителя на Народно събрание Вежди Рашидов.

" Свитъците са по концепция на ръководителя на Народното събрание господин Вежди Рашидов за обновяване на една традиция, която е почнала с учредителното национално заседание - да се прави подобен общ портрет с всички народни представители и управлението на Народното събрание ", разгласи от трибуната водещият съвещанието Йордан Цонев.

" Тази традиция по-късно в годините е била прекратена и ръководителят на Народното събрание пое самодейността да бъде обновена от тук нататък. Това е един документ за историята и поколенията ", изясни Цонев.

Веднага по-късно без никакви диспути и разногласия пленарната зала гласоподава декларация, с която осъдиха ескалиращите антибългарски прояви в Република Северна Македония. Гласуваха я 184 депутати, а един от Политическа партия се въздържа. 

Още фотоси от последното съвещание на 48-ия парламент

С документа народните представители упорстват управляващите да подхващат целенасочени ограничения за битка с закононарушенията от ненавист във всички форми и проявления, както и да бъдат разкрити и осъдени причинителите на нападението против Християн Пендиков.

От " Продължаваме промяната " желаеха да бъде гласуван на второ четене Търговският указател, само че залата отхвърли предлагането, а Цонев изясни, че Председателският съвет тази заран е взел решение в дневния ред на последното съвещание да не влизат въобще закони за второ четене.

 Депутати разгъват свитъка със фотосите на всички 240 народни представители
Депутати разгъват свитъка със фотосите на всички 240 народни представители
Снимка: БТА

Йордан Цонев разгласи отмора, до момента в който дойде указът на президента за разформироване на 48-ото Народно събрание, след което всичките 7 парламентарни групи ще създадат финалните си политически заявления преди този парламент да остане в историята, а те да се впуснат в предизборната акция.

 Свитък завари на банката си тази заран всеки един от националните избраници
Свитък завари на банката си тази заран всеки един от националните избраници
Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР