Плакат със снимките на всички 240 народни представители от 48-ото

...
Плакат със снимките на всички 240 народни представители от 48-ото
Коментари Харесай

Последен ден на 48-ото НС: Снимки за спомен и декларация срещу антибългарските прояви в Скопие

Плакат със фотосите на всички 240 народни представители от 48-ото Народно събрание завари на банката си всеки един от народните представители при идването си в пленарната зала. Свитъците бяха почтително подредени на местата им, до пултовете за гласоподаване.

Оказа се, че това е подарък за спомен от ръководителя на Народно събрание Вежди Рашидов.

" Свитъците са по концепция на ръководителя на Народното събрание господин Вежди Рашидов за обновяване на една традиция, която е почнала с учредителното национално заседание - да се прави подобен общ портрет с всички народни представители и управлението на Народното събрание ", разгласи от трибуната водещият съвещанието Йордан Цонев.

" Тази традиция по-късно в годините е била прекратена и ръководителят на Народното събрание пое самодейността да бъде обновена от тук нататък. Това е един документ за историята и поколенията ", изясни водещият съвещанието Йордан Цонев.

Веднага по-късно без никакви диспути и разногласия пленарната зала гласоподава декларация, с която осъдиха ескалиращите антибългарски прояви в Република Северна Македония. Гласуваха я 184 депутати, а един от Политическа партия се въздържа. 

С документа народните представители упорстват управляващите да подхващат целенасочени ограничения за битка с закононарушенията от ненавист във всички форми и проявления, както и да бъдат разкрити и осъдени причинителите на нападението против Християн Пендиков.

Водещият съвещанието Йордан Цонев разгласи отмора, до момента в който дойде указът на президента за разформироване на 48-ото Народно събрание, след което всичките 7 парламентарни групи ще създадат финалните си политически заявления преди този парламент да остане в историята, а те да се впуснат в предизборната акция.

 Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР