Плажната ивица в района на Рибарския плаж във Варна бе

...
Плажната ивица в района на Рибарския плаж във Варна бе
Коментари Харесай

Фекални води се изляха в морето, варненският плаж отново е пълен с мокри кърпички

Плажната линия в региона на Рибарския плаж във Варна бе покрита с хиляди мокри кърпички тази заран, видя кореспондент на Moreto.net.

Сигналът за замърсяването бе подаден неотложно от страна на Moreto.net към Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна.

Констатираното от наш кореспондент замърсяване с хигиенични материали се случва два дни след инспекцията на районната екоинспекция, която тогава откри голям брой мокри кърпички на Южния плаж в морската столица.

След инспекцията Регионална инспекция за опазване на околната среда уточни, че замърсяването на плажната линия е вследствие на изобилните превалявания от предходния ден и запушването на решетка към преливника на разбъркан битов колектор към дъждовен колектор, заустен в Черно море.

Констатирани са и следи от високи води, вследствие на което е позволено преливане на смесени води над решетката към дъждовния колектор.

Казано в резюме, води от мръсната канализация на Варна са прелели в дъждовната канализация, която пък се води (зауства) непосредствено в морето.

След прекъсването на западния вятър морето върна на брега това, което канализацията изхвърли. Кърпичките обаче, които са направени от синтетичен материал, са неразтворими и са единствено забележимата част на казуса.

Невидима част остават фекалните и битовите отходни води, които също са се влели в морето без филтриране.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР