Плажен бар в района на Панормос на остров Миконос е

...
Плажен бар в района на Панормос на остров Миконос е
Коментари Харесай

Глобиха с 33 млн. евро плажен бар в наша съседка

Плажен бар в региона на Панормос на остров Миконос е бил санкциониран колосалните 33 млн. евро поради нелегално строителство, заяви “Катимерини ”. Част от санкцията - 22,5 млн., е поради създаване на неразрешени уреди, а други 11 млн. са за потреблението им. Властите прибавят, че оттук нататък за всяка година, която измине и притежателите не съборят постройките, избрани като противозаконни, ползвателите ще би трябвало да заплащат 11 млн. евро глоба.

Собственикът може да апелира в 10-дневен период. След това законът разрешава прекъсване на бизнеса, в случай че не се премине към разрушаването.

При различен случай е била издадена заповед за срутване на неразрешени структури в плажен бар в Псару, отново на Миконос.

Според инспектори площите за срутване на известния измежду звезди от целия свят Миконос надвишават 500 квадратни метра.

Същевременно гръцките данъчни са разкрили укриване на налози за над 1 млн. евро от платформа за краткосрочно отдаване чартърен на недвижими парцели на острова. Почти 200 ултралуксозни резиденции на Миконос са били рекламирани и отдавани чартърен посредством уеб страница без никакви документи и без да бъдат декларирани пред данъчната работа. В интернет се предложили и доста спомагателни услуги като обезпечаване на обслужващ личен състав, образуване на празненства и вечери или наемане на първокласни коли и яхти.

Местни медии оповестяват, че инспекциите са се засилили в последно време след появяването на известия в общественото пространство за нарушавания в градоустройството на Миконос, за които предприемачите на острова заплащат санкции, без да изпитват финансови усложнения и надлежно без това да възпира печелившата им активност в областта на туризма, осведоми " 24 часа ". Първоначалният мотив да се насочи вниманието към произвола в градоустройството на острова беше нападението над археолог, който се занимава с издаването на разрешителни за строителство. Той беше пребит от мафиоти, разрастващи бизнес на острова. Това провокира и митинг на гръцките археолози предишния месец.

Снимка: kathimerini.gr
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР