Плажът ще е охраняем до края на септемвриДве двойки дежурят

...
Плажът ще е охраняем до края на септемвриДве двойки дежурят
Коментари Харесай

Внасяме морски спасители от Чехия и Полша

Плажът ще е охранителен до края на септември

Две двойки дежурят по вишките

Има три плажа в района – този в Обзор, плаж " Харманите " в Созопол, и линията на Приморско, където подводните течения са мощни и доста постоянно стават извънредно рискови. На тези три места това лято са охранявали морски спасители от Полша и Чехия.

" Дошли са, тъй като не знаят за теченията и какъв брой е рисково да се пазят линиите там ", считат техни сътрудници. 
Според други стражи по вишките обаче, поради огромната рецесия на фрагменти и застаряването на специалността, допустимо е от идното лято да стартираме всеобщо да „ внасяме “ спасители за плажа. 

" Професията в действителност застарява. Държавата би трябвало да вземе ограничения и да обезпечи целогодишна претовареност и по- високи заплати на морските стражи “, считат те. 

Има искащи да покрият нормативите и да изкарат курса, само че всички съвсем избират басейните, тъй като там няма мъртво неспокойствие и не е толкоз отговорно, разяснява пред „ Труд “ старши спасителят Петър Русев.

През студените месеци, морските ще търсят прехранване на други места. Русев, да вземем за пример, който по специалност е хорист и години наред е пял в Операта,  през зимата работи като огняр в учебно заведение.

Плажът на Бургас ще е охранителен до края на септември. От средата на месеца, на Северната линия, останаха единствено две двойки спасители, които ще са на вишките още 10 дни. След това сезонът завършва, заяви пред " Труд " старши спасителят.
Тази година, на няколко пъти, връхлита мъртвото неспокойствие, а единствено преди броени дни на линията се изви и вихър. 

" В събота следобяд плажуващите се разбягаха под паника поради страшния вятър. В Морската градина летяха дървета, шезлонгите и чадърите бяха отвеяни в морето, летяха даже артикули от заведенията ", описаха очевидци на стихията.
Въпреки това, до края на месеца плажът ще бъде посещаван. На морето времето бързо се скапва и бързо се оправя, това е сиромашкото лято, разясняват бургазлии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР