Плажът на Константин и Елена Правителството откри процедури за предоставяне

...
Плажът на Константин и Елена Правителството откри процедури за предоставяне
Коментари Харесай

Търсят се концесионери на плажовете в Албена, Приморско и Константин и Елена


Плажът на " Константин и Елена "

Правителството откри процедури за даване на концесия на морските плажове в курортите " Албена “, " Св. Св. Константин и Елена “ и в Приморско. Предстои министърът на туризма да провежда конкурс по Закона за Черноморското крайбрежие за избор на бъдещите частни стопани на пясъчните линии.

Предлага се плажовете да се отдадат на концесия за 15 години. Срокът е съгласуван с нужното време за изплащането на направените вложения и с визията за дълготрайно развиване на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение на плажа в " Албена " “ е 919 785 лв. без Данък добавена стойност, за огромния плаж в " Св. Св. Константин и Елена " се чака да е най-малко 83 428 лв. без Данък добавена стойност, а за централния плаж в Приморско – 41 824 лв. без Данък добавена стойност.

Размерите са избрани според признатата от Министерския съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морски плажове, показаха от държавната пресслужба.

Тримата концесионери ще са длъжни да поддържат чистотата на плажовете, да обезпечат избавителни постове, здравно и здравно обслужване, тоалетни и други услуги от публичен интерес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР