Плажът на Бургас бе пълен през уикенда. Летовници се наслаждаваха

...
Плажът на Бургас бе пълен през уикенда. Летовници се наслаждаваха
Коментари Харесай

Спасители бият тревога: Морето се обърна, дебне опасно течение

Плажът на Бургас бе цялостен през уикенда. Летовници се любуваха на слънцето и морето, като флагът в събота бе зелен, а в неделя червен - за нараснало внимание. Тогава морето се “обърна” единствено в границите на час, появи се мелтем и рисково водно течение, оповестиха морски спасители. Според тях морето към този момент се трансформира, след празника Преображение Господне, който бе в събота.

Засега няма извършители, които не се подчиняват на морските стражи. Спасителите предизвестяват, че до сряда морето ще е изключително рисково и има заплаха от подводни течения.

Днес в Несебър БЧК награди четирима спасители - старши спасителя Владимир Запрянов и спасителите Борислав Байчев, Димитър Николов и Станимира Атанасова. Първите трима избавиха от удавяне трима души на Южния плаж в Несебър на 28 юли.

Станимира, с още хора, се е хвърлила да избавя три деца на Северния плаж в Бургас. В акцията е взел участие Огнян Матов, републикански първенец по водна топка, който бил със фамилията си на Бургаския плаж. “Беше ужасно, само че спасихме децата и майките”, сподели Матов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР