Плажът до Росенец отново е недостъпен по суша. Пътят е

...
Плажът до Росенец отново е недостъпен по суша. Пътят е
Коментари Харесай

Отново няма достъп до сарая на Доган в Росенец, установи Генка Шикерова

Плажът до Росенец още веднъж е недосегаем по суша. Пътят е заграден с ограда и защита . Това откри Генка Шикерова в инспекция на " Свободна Европа " съвсем месец след събитията на брега край лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.
Община Бургас си върна назад пътя, преминаващ около имението в местността Росенец. Това се случи след публичен напън и акцията на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов, който показва по какъв начин Националната работа за защита (НСО) не позволява никого до плажа, който би трябвало да е наличен за всички.
въпреки че всички плажове са обществена държавна благосъстоятелност и всеки би трябвало свободно да има достъп до тях.
" По-нататък не може ", изяснява пазачът на Генка Шикерова, чийто репортаж разгласява " Свободна Европа ". " Нали на фотоси си го виждала плажа - единствено камъни. Защо ти е в този момент тая работа ", продължава защитата. По думите на пазача има възбрана за прекосяване и от петък (31 юли) на обяд. " Издадоха я през днешния ден, тъй като ще строят. Вчера тук беше и кметът на Бургас Димитър Николов " , добавя той.
Няма обаче табела, която да осведоми какво ще се строи. " Утре ще я сложат, в този момент има Байрям ", изяснява защитата. " Ще строят ограда за парцела и ще освободят пътя ", дава отговор пазачът на въпроса за заповедта - откакто към този момент е издадена, какво написа в нея.
" Длъжни са да пускат по пътя ", твърди по телефона кметът на Бургас Димитър Николов. Думите на кмета обаче се разминават с действителността - не пускат по пътя. Николов удостовери, че е бил на мястото предходния ден. На въпрос дали върви персонално на всички строителни обекти, Николов отвърна, че е отишъл до Росенец, тъй като не е вярвал, " че оградата е чак толкоз изнесена ".
Той отхвърли да е издавано ново позволение за градеж. По думите му в четвъртък е връчено наставление за " изместване на краткотрайната строителна ограда на координатите, на които би трябвало да бъде ". Оградата е там по силата на позволение за строителни действия за реорганизация на резиденцията след пожара, който унищожи част от покрива й в средата на май.
В събота на обекта се появи и надписът с спомагателна информация за обекта - " Схема с координатен указател за образуване на строителна площадка, според плана за сигурност и здраве ". Чертежът е от 2016 година Според ламинирания лист секторът от пътя, който е блокиран, съставлява " сервитут за образуване на строителна площадка ".
Според Йоан Каратерзиян, ръководител на Управителния съвет на съдружие " Камара на геодезистите в България ", тази информация съставлява част от план “План за сигурност и здраве ”, само че не е ясно за кой обект става въпрос. Той добавя, че пътят не може да бъде затварян, в случай че е държавен или общински. А поради неналичието на осведомителна табела, притежателят би трябвало да бъде глобен от строителния надзор.
В петък БНР заяви, че п. Като причина е посочена " сложена железна бариера на път, представляващ парцел общинска обществена благосъстоятелност и с налични табели с надпис " Строителен обект ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР