„Плаж „Корал“ ще бъде обявен за защитена територия със статут

...
„Плаж „Корал“ ще бъде обявен за защитена територия със статут
Коментари Харесай

Плаж Корал ще бъде обявен за защитена територия

„ Плаж „ Корал “ ще бъде разгласен за предпазена територия със статут на предпазена околност. Действията на Министерството на околната среда и водите са разследване от една дълга кореспонденция, която с помощта на гражданското общество, подкрепено от напъните на съдружие „ Да запазим Корал “, се води повече от 10 години “, сподели в „ Тази заран “ депутатът от „ Продължаваме промяната “ Мирослава Петрова.

" Всички обекти, които са на територията на плаж " Корал ", а това значи всичко зад плажа, към този момент са в предпазена територия ", изясни тя.

„ Статутът на тази предпазена територия ще бъде последван от заповед, която включва режимите, които да защитят обектите на нея. Обект значи местообитанието и дюната, да вземем за пример там е местообитанието на заплашен тип по алената книга – змията черноврата стрелушка “, посочи още Петрова.

По думите ѝ общият организационен проект за тази територия би трябвало да бъде направен в отбрана на публичния интерес, което значи интерес на локалните поданици и на страната. Тя добави, че плажът ще остане наличен за туристите, само че ще се постановат санкции, в случай че не се пази природата.

За плаж „ Алепу “ депутатът изясни, че към този момент се е стигнало до задание, което е предоставено. То би трябвало да укаже коя част от градежа ще продължи да пази ската и по какъв начин ще бъде екологосъобразно възобновен теренът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР