Плаж "Корал" остава в защитена зона "Ропотамо", Карадере към плаж

...
Плаж "Корал" остава в защитена зона "Ропотамо", Карадере към плаж
Коментари Харесай

Нетфликс и Дисни ще снимат у нас

Плаж "Корал " остава в предпазена зона "Ропотамо ", Карадере към плаж "Шкорпиловци ", а Паша дере към Галата. Ще дадем опция на компании като Нетфликс и Дисни да снимат сюжетите си на някое от омайните кътчета по Черноморието, които лишихме през днешния ден от застрояване.Това съобщи служебният министър на околната среда и водите Асен Личев по време на взаимен брифинг с икономическия си сътрудник Кирил Петков.

По думите му естественото Черноморие не е елементарна стока, която може да се продаде, а завещание, което може и би трябвало да се опази за идните генерации. В отговор на журналистически въпрос по какъв метод ще се избегне опцията идващите ръководещи да анулират взетото от Министерски съвет решение, Личев само изрази вяра "никой да не посмее да им посегне. " Гаранции обаче няма, защото Законът за биологичното многообразие разрешава всички предпазени зони да бъдат закрити. Асен Личев съобщи още, че се чака на идващото съвещание на Министерски съвет да се прегледа актуализацията на 44 предпазени зони.

Според икономическият министър решението на Министерски съвет е огромна победа и за българската стопанска система, защото в случай че желаеме да развиваме туризъм с висока добавена стойност, той не може да бъде стена от хотели по дюните на Черноморието.

"Този вид туризъм е в пъти по рентабилен от всеобщия, на който сме се нагледали досега. Така че когато приказваме за екология и стопанска система, ние приказваме за двете страни на една монета. ", безапелационен бе Петков, като добави, че тази борба не е била единствено тяхна, само че и българското население - 70 на 100, от което е поискало противозаконното строителство да бъде прекратено. Другите 30% пък остават с неизяснено мнение, не е имало съперници на концепцията.

"От икономическа позиция имаме доста образци - един екскурзиант, които идва да прегледа природата, в никакъв случай не остава единствено за един уикенд.

Парите, които харчи, са сред 10 и 17 пъти повече, в сравнение с тези от пиянския туризъм в някои от курортите ни. ", счита той

Ресорният министър на стопанската система за следващ път разяснява и опцията да остане на остане в редиците на ръководещите.

"Мандатът ще бъде връчен на "Има подобен народ ", не съм получавал други оферти след диалозите си с тях. Прочетох за изявленията на "Демократична България " в медиите ", разясни той. Припомняме, че по-рано през днешния ден водачът на ПГ на Демократична България Христо Иванов съобщи от парламентарната естрада, че Той даде образец с Кирил Петков, Асен Василев и проф. Денков.

Във връзка с оферти кабинет от Има Такъв Народ и неналичието на Министерство на околната среда и водите в него, Асен Личев заключи, че "никой не желае да откри самостоятелен отраслов министър, тъй като във ведомството са съсредоточени доста запаси ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР