Плаж „Болата“ трябва да бъде включен в защитена местност „Степите“,

...
Плаж „Болата“ трябва да бъде включен в защитена местност „Степите“,
Коментари Харесай

Кметът на на Каварна: Плаж Болата трябва да бъде включен в защитена местност Степите

Плаж „ Болата “ би трябвало да бъде включен в предпазена околност „ Степите “, с цел да бъде съхранен естественият обект. Това сподели кметът на община Каварна Нина Ставрева.
Тя посочи, че досегашната занемареност на плажа води до липса на сигурност за всички плажуващи. Идеята плажът да бъде изваден от територията на резерват „ Калиакра “ и да бъде включен към местността „ Степите “, ще го сложи под юрисдикцията на Министерство на туризма, изясни Ставрева.
„ В резерват Калиакра попада и плаж „ Болата “ и паркингът, който се намира на нос Калиакра и също е част от предлагането на община Каварна тези парцели да бъдат изключени от резервата, защото не имат консервационна значителност и в тях липсва предметът на отбрана на резерват Калиакра – местообитание на тюлен духовник, крайбрежни морски екосистеми, степната растителност и скотски свят. В предлагането на община Каварна настояваме плаж „ Болата “ да бъде включен в предпазена околност „ Степите “, което подсигурява, че там няма да има строителство “, разяснява Нина Ставрева.
Тя посочи още, че паркингът към плаж „ Болата “ също няма консервационна значителност като съображение за включване към резерват Калиакра, съобщи Фокус.
Кметът на община Каварна добави, че когато той към този момент не е част от предпазената територия, там могат да бъдат ситуирани търговски обекти по авансово утвърдена скица, които по едно и също време да имат европейска визия и да подсигуряват поминъка на хората в местността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР